Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Oaze - General

La începutul jocului, oazele sunt deținute de animale.Oazele pot fi atacate. Ai nevoie de o armată mărișoară pentru a ataca o oază cu profit.

La începutul serverului, oazele vor genera animale doar o singură dată. Dacă omori animalele, oaza rămâne liberă până când protecția de începător se va încheia pe server (durata normală a protecției pe server, fără prelungire) și după aceea oazele vor genera din nou animale.

Animalele din oaze se înmulțesc, treptat. Cu cât sunt mai puține, cu atât se vor înmulți mai repede. Vei putea obține profit dintr-o oază, atacând cu aproximativ câteva sute de trupe și eroul. Poți vedea câte animale sunt într-o oază fără să trimiți spionaj, prin selectarea oazei pe hartă. 

Există două tipuri  de oază pentru fiecare tip de resursă. Tipul 1 produce doar o resursă. Celălalt tip produce o resursă și adițional: hrană. Dacă ai cucerit o oază, aceasta va oferi un bonus la producția de resurse a satului din care ai cucerit-o.

Tipuri de oaze
  Tip 1 Tip 2 Bonus după cucerire
Producția oazei când nu este anexată
(1x speed)
Capacitatea oazei când nu este anexată
Tip 1 Lumber oasis Lumber oasis +25% lemn pe oră
Lumber 40
Clay 10
Iron 10
Crop 11
1000 de fiecare
Tip 2 Lumber and crop oasis - +25% lemn pe oră,
+25% hrană pe oră
Lumber 40
Clay 10
Iron 10
Crop 41
2000 de fiecare
Tip 3 Lumber oasis Lumber oasis +50% lemn pe oră (disponibilă doar în zona gri a Natarilor) Lumber 80
Clay 10
Iron 10
Crop 11
2000 de fiecare
Tip 1 Clay oasis Clay oasis +25% lut pe oră
Lumber 10 
Clay 40
Iron 10
Crop 11
1000 de fiecare
Tip 2 Clay and crop oasis - +25% lut pe oră,
+25% hrană pe oră
Lumber 10 
Clay 40
Iron 10
Crop 41
2000 de fiecare
Tip 3 Clay oasis Clay oasis +50% lut pe oră (disponibilă doar în zona gri a Natarilor) Lumber 80 
Clay 10
Iron 10
Crop 11
2000 de fiecare
Tip 1 Iron oasis Iron oasis +25% fier pe oră
Lumber 10 
Clay 10
Iron 40 
Crop 11
1000 de fiecare
Tip 2 Iron and crop oasis - +25% fier pe oră,
+25% hrană pe oră
Lumber 10 
Clay 10
Iron 40 
Crop 41
2000 de fiecare
Tip 3 Iron oasis Iron oasis +50% fier pe oră (disponibilă doar în zona gri a Natarilor) Lumber 10 
Clay 10
Iron 80 
Crop 11
2000 de fiecare
Tip 1 Crop oasis - +50% hrană pe oră Lumber 10 
Clay 10
Iron 10
Crop 81
2000 de fiecare
Tip 2 Crop oasis - +25% hrană pe oră Lumber 10 
Clay 10
Iron 10
Crop 41
1000 de fiecare

Cucerirea oazelor de la Natură

Poți cuceri oaze cu ajutorul eroului. Ține minte faptul că oaza trebuie să fie în chenarul 7x7, cu satul tău centrat, pentru a putea fi cucerită. Adică pe raza a 3 parcele din jur împrejurul satului. Ai nevoie de o Reședință a eroului la nivelul 10 pentru a cuceri o oază, nivelul 15 pentru a deține 2 oaze și nivel 20 pentru a cuceri 3 oaze.

Exemplul de mai jos afișează satul ”tău” cu negru, iar oazele care pot fi cucerite sunt marcate cu roșu. Raza parcelelor de unde poți cuceri oaze este marcată cu albastru. Notă: Poți deține maxim 3 oaze per sat.

Conquerable oases


Cred că ai observat deja faptul că aspectul oazelor este diferit - acest lucru pentru a le deosebi între ele (de ex. imaginea cu lemne îți indică faptul că oaza oferă bonus de 25% lemn). De asemenea, poți vedea dacă oaza a fost deja cucerită de un jucător sau nu. Cercul unei oaze necucerite va fi verde (punctul 1 din imaginea de mai jos), pe când cel al unei oaze cucerite va fi roșu (punctul 2 din imaginea de mai jos). 

Conquerable oases


Cucerirea / atacarea oazelor jucătorilor

Pentru a cuceri o oază de la un alt jucător trebuie să distrugi defensiva și să ataci cu eroul o dată sau de mai multe ori. Dacă apărătorul deține 3 oaze, trebuie să ataci o singură dată. Dacă deține 2 oaze, trebuie să ataci de 2 ori, iar dacă deține o singură oază, va trebui să ataci cu eroul de 3 ori pentru a cuceri oaza respectivă.
Notă: Eroii nu dispar după anexarea unei oaze, așa cum dispar administratorii după cucerirea unui sat (Senatorul, Generalul sau Căpetenia).

Atacând (atac raid) o oază, vei fura 10% din cantitatea de resurse a satului din care e anexată oaza. Resursele din oaza jucătorului se vor regenera în 10 minute. Astfel, atacând o oază la 7 minute după ce ai atacat prima dată, vei fura doar 7% din resursele satului. Atacând o oază proprie, vei lua resursele satului tău, pentru un profit de 0 resurse.

Pentru a apăra o oază împotriva raidurilor, poți trimite întăriri din Adunarea satului de care aparține oaza. Trupele se vor hrăni cu hrana din acel sat.

 

Oasis Loyalty

Loialutatea oazei crește cu 1% la fiecare 30 de minute și nu poate fi influențată de jucători.

Dacă cucerești o oază de la un alt jucător, atunci loialitatea oazei se reface imediat la 100%.

 

Abandonarea unei oaze

Dacă deții o oază și vrei să o eliberezi (abandonezi), poți face asta apăsând pe butonul cu semnul X din partea stângă a oazei, în meniul Reședinței eroului. Durează aproximativ 2 ore pentru a abandona oaza pe serverele cu viteza 3x, și 6 ore pentru serverele cu viteza 1x.

Dacă satul tău este cucerit, atunci oaza va fi eliberată și va trebui să fie recucerită (este valabil și în cazul auto-cuceririi).


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu