Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Ghidul lui Bandgeeks pentru Incepători: Trupe

Bine ai revenit! În acest ghid, îți vom explica tipurile de trupe, avantajele și dezavantajele pe care acestea le oferă, precum și alte sfaturi ce te vor ajuta în dezvoltarea propriului joc!

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că fiecare trib are propriile tipuri de trupe și sunt împărțite în următoarele categorii:

  • Defensive
  • Ofensive
  • Infanterie
  • Spioni
  • Cavalerie
  • Artilerie
  • Administratori
  • Coloniști

Fiecare cont are un erou. Trupele pot fi clasificate în categoriile enuntate mai sus. Spre exemplu: spionii barbari sunt trupe de infanterie, în timp ce spionii Romani si Daci sunt trupe de cavalerie. De asemenea, trebuie să știi că fiecare trib are propriile trupe ofensive, defensive, administrative și coloniale. Diferența dintre ele este dată de beneficiile oferite de către acestea și de faptul că sunt numite diferit.


I. Romanii


Romanii au trupe foarte bune atât pe plan defensiv, cât și pe plan ofensiv. Pentru Romani, trupele defensive sunt Legionarii și Pretorienii. Ambele unități de cavalerie sunt bune pe plan defensiv, dar per total, unitățile de Equites Caesaris sunt varianta îmbunătățită de Equites Imperatoris și pot fi folosite si pe plan ofensiv.

 

Romanii au ca și trupe ofensive: Imperianul, Equites Imperatoris, Equites Caesaris, Berbeci si Catapulte. Pentru Romani, Legionarii sunt trupele de baza, ei fiind atat defensivi cât și ofensivi.

Spionii Romanilor sunt Equites Legati, fiind ultimele unități de cavalerie pentru Romani.

Trupele de artilerie pentru Romani sunt Berbecii și Catapultele. Berbecii distrug zidurile și catapultele distrug clădirile. În vederea unei bune dezvoltări ale conturilor Romane pe plan ofensiv, vei avea nevoie de aceste unități pentru că sunt singurele care produc pagube semnificative. De aici și importanța cercetării lor. Ultimii dar nu cei din urma, Administratorii Romani se numesc Senatori. Senatorii își folosesc influența pentru a cuceri satul unui alt jucător. De remercat faptul că Senatorul este cea mai eficientă trupă dintre toți Administratorii din joc. Să nu fii suprins dacă în cazul Romanilor pentru cucerirea unui sat, vei folosi o unitate administrativă mai puțin comparativ cu celelalte două triburi.II. Barbarii


Trupele barbare sunt majoritatea ofensive; în general mai ieftine decât celelalte trupe de la cele două triburi când vine vorba despre caracteristicele ce le fac mai slabe ca și forță de atac, dar mai ieftine și mai rapide în instruire. Deși nu sunt în totalitate periculoși în număr mic, conducătorii Barbari știu despre acest aspect și vor ataca în echipă, cu armate uriașe, eficiente chiar dacă au instruit trupe ieftine. Să nu fii surprins dacă vei vedea un număr important de Măciucari că se îndreaptă spre tine – acesta este ultimul pas până la Ciocan, Barbarii îți vor decima defensiva folosindu-se de forța brută oferite de trupele lor. Acestea fiind spuse, având doar două tipuri de unități de cavalerie, armatele Barbarilor sunt de cele mai multe ori formate doar din trupe de infanterie. Infanteria Barbară este foarte bună pentru atacurile de tip jefuire, să nu te aștepți că un astfel de trib nu te va ataca dacă nu-i ești aliat. Trupele defensive ale Barbarilor sunt: Lăncierii, care sunt instruiți să le țină piept unităților de cavalerie, și Paladinii, care vor scăpa cu ușurință de trupele de infanterie. Chiar dacă Barbarii sunt un trib ofensiv prin definiție, prin combinarea celor două unități defensive poți forma o armată defensivă de temut.

Executorul și Cavalerul Teuton sunt cele mai bune trupe ofensive ale Barbarilor. Amândouă sunt foarte pricepute in atac și vor face prăpăd împotriva oricărei armate.

Spionul Barbarilor este o unitate de infanterie și se deplasează mai încet decât spionii Romanilor. Trupele de artilerie ale Barbarilor sunt Berbecii si Catapultele.

Unitatea administrativă a Barbarilor este Căpetenia.III. DaciiTrupele dace sunt mai mult defensive prin definiție. Trupele ofensive ale dacilor sunt mult mai scumpe decât ale celorlalte triburi. Unitatea de bază a Dacilor este Scutierul. Acesta este un excelent apărător si formează, de obicei, baza armatelor Dacilor. Acestia sunt decenți în atac, cu toate astea dacă vor întâlni orice formă de unitate defensivă să nu te surprindă dacă vor da greș. Ca și Barbarii, Dacii dețin unități de cavalerie atât pentru ofensivă, cât și pentru defensivă. Călăreții Fulger sunt foarte buni în raiduri și în atacuri de tip ambuscadă. Cu toate astea, instruirea acestora pe parte de defensivă lasă de dorit. Și bineînteles unitatea de top a cavaleriei Dace este Tarabostestul. Acesta poate fi folosit la fel de bine atât în apărare, cât și în atac. Cu toate astea, trebuie să știi că instruirea acestora costă foarte mult, comparativ cu alte unităti asemănătoare. Puterea uriașă pe care o au aceștia înseamnă și costuri mari în producerea lor. Nu subestima un Dac ofensiv; doar pentru că tribul lor este un trib pacifist prin esență. Linia dintre pace si război este foarte subțire, astfel că Dacii utilizându-și trupele pot distruge o armată foarte ușor dacă își doresc asta. De fapt, un cont Dac jucat mai degrabă ca un Roman poate fi formidabil atât pe plan ofensiv, cât și pe plan defensiv.IV. Trupele Naturii


În Travian, pentru a apăra oazele, avem trupe ale Naturii. Aceste trupe nu pot ataca, ci doar se pot apăra. Cu toate astea, aceste trupe pot fi capturate. Trupele Naturii sunt de fapt simpluțe din punctul de vedere al puterii de apărare. Pentru o vedere generală a posibilităților defensive ale acestor trupe, aruncați aici o privire:

http://t4.answers.travian.com/?aid=109#go2answer

Daca vei observa, există de asemenea o listă cu valorile de atac ale acestor trupe. Acest lucru este datorat faptului ca Travian Games au decis ca animalele pot ataca. Însă acest aspect a rămas in sertarul cu idei al Travian Games, nefiind încă implementată această posibilitate.V. Trupele Natare


Acestea sunt trupele instruite de catre server. Cauți valorile pentru forța lor de atac sau de apărare? Dar câte trupe dețin în fiecare sat? Ei bine, îmi pare rău, dar acestea sunt secrete. Numerele trupelor tind să fie aleatorii, depinzând de cât de multe atacuri se dau, etc.VI. Nicovale si Ciocane


În Travian, vei auzi des termenii de ”nicovală” și de „ciocan”. Așa că îți vom explica ce sunt și cum se fac.VI.1 Nicovala

Având în vedere cele de mai sus, sunt sigur că mulți dintre voi vă așteptați că nicovală este aceasta:

Bandgeek's: Troops

Ei bine, în limbajul Travian, o nicovală este un zid masiv de trupe defensive. De obicei, ai nevoie de un amestec bun de trupe de infanterie și cavalerie pentru nicovala ta. Cele mai multe nicovale sunt formate din peste 25.000 de trupe. Nu te sfătuiesc si nu e practic pentru începători să încerci sa faci nicovale. Pentru construirea uneia, vei avea nevoie de cunoștințe travianistice. De asemenea, vei avea nevoie de capacitatea de a depista un atac real de unul fals. Atacurile pot fi înșelătoare si necesită experiență pentru a le putea depista. Trebuie să știi când să te aperi sau când să trimiți nicovala din sat pentru a nu alarma inamicul cu privire la numărul de trupe deținute. Nicovalele sunt folosite mereu în scop defensiv, în special când un membru al alianței se află in pericol. Nu te gândi că un jucător defensiv ce deține o Nicovală, nu va avea trupe ofensive; deși numărul trupelor nu va fi foarte mare, comparativ cu cele defensive, ai putea să fii surprins că există.VI.2 Ciocanul


Ciocanul este aflat în partea diametral opusă față de Nicovala. Ciocanul este în esență o multitudine de trupe ofensive. La fel ca Nicovala, Ciocanul trebuie să conțină un ameste bun de trupe ofensive infanterice și de tip cavalerie. Cele mai multe Ciocane însumează mai mult de 35.000 trupe. De asemenea, Ciocanul va include atât berbeci, cât și catapulte, în cazul în care vei avea nevoie să dărâmi zidul inamic și să distrugi clădirile inamice. Ba mai mult, jucătorii experimentați folosesc berbecii și catapultele în valuri separate. Este, de asemenea, posibil ca acele valuri separate să conțină și unităti de infanterie si cavalerie. Unii jucători instruiesc Ciocane în a căror alcătuire intră exclusiv trupe de infanterie sau de cavalerie. Instruirea unui Ciocan este la latitudinea fiecărui jucător în parte, în funcție de nevoile personale ale acestuia.

Cea mai proastă decizie pe care o poți lua cu privire la Nicovale și Ciocane, pe care o poți lua este să-ți împarți armata pentru a apara sau ataca diferite ținte. Puterea de atac/apărare a trupelor va fi împărțită prin decizia luată de a ataca/apăra mai multe ținte. De asemenea, pierderile suferite vor fi mai mari în aceasta situație.

Ceea ce este benefic pentru ambele (Ciocan și Nicovală) sunt costurile de întreținere; asta înseamnă că trupele necesită hrană, multă hrană. Nu te păcăli că vei antrena trupele necesare pentru ciocan pe mai multe sate și acestea vor acționa ca O SINGURA armată. O nicovală poate funcționa eminamente diferit, deoarece poți antrena trupele pe mai multe sate și le poți transmite ca și întăriri pe un sat unde vor forma un tot unitar. Există puține metode pentru a menține ciocanul sau nicovala. Unii playerii pot prefera să ia un sat cu 9 sau 15 lanuri de grâu pentru a ține trupele acolo, făcând satul capitala contului și ridicând lanurile de grâu peste nivelul 10. Dar aproape mereu (în special în momentul în care mărimea ciocanului/nicovalei ajunge la un anumit nivel într-un stadiu final al jocului), necesitatea de Hrană va fi tot mai mare și liniile de aprovizionare vor atinge un cuantum urias. Pentru acest lucru vei avea nevoie de un nivel de stocare al hranei impresionant. În final, poți diviza ciocanul sau nicovala pentru a micșora costurile cu privire la hrană, trimițând trupele în cele mai apropiate sate ce au o producție pozitivă de hrana, astfel reducându-se necesitatea de hrană de pe satul unde se afla ciocanul/nicovala. Cu toate acestea, această practică poate fi periculoasă, deoarece inamicii pot ataca aceste sate, rezultând pierderea trupelor ce au fost divizate, slăbind astfel ciocanul/nicovala fără a da piept cu întreaga ta armată.VII. Ce trupe ar trebui să am ca începător?

Fiind jucător nou, sfatul nostru este să te axezi mai mult pe trupe defensive. Pentru Barbari, vei avea nevoie de Măciucari la început. Pentru Romani, Legionarii si Pretorienii sunt cei mai buni. Aceștia îți vor oferi o defensiva de temut. Dacii pariază pe Scutieri și pe posibilitatea construirii de celule în Temniță la începutul jocului. Deși temnița nu este o trupa, aceasta are un rol benefic pentru jucătorii ce optează pentru a juca cu tribul Dac. Celulele sunt ascunse și nu pot fi văzute în rapoartele de spionaj.

Când trimiți un raid împotriva unui sat Dac, ai grijă la celule!

Încă un sfat pentru jucătorii noi: Cele mai puternice tipuri de trupe necesită un număr mai mare de resurse. Deci, cu cât ai mai mare producția de resurse, cu atât timpul necesar instruirii trupelor si modernizării clădirilor va scădea.


VIII. Cum instruiesc trupe?


Trupele de infanterie trebuie să fie antrenate în cazărmi, iar cavaleria în grajduri. Pentru a accesa cazarma, intră în interiorul satului si localizează cazarma (după ce ai construit Cazarma, bineînțeles!):

Bandgeek's: Troops

A mea este marcată pe hartă.

Te rog dă-i click. Ar trebui să arate asa:

Bandgeek's: Troops

Ar trebui sa vezi listate toate tipurile de trupe de infanterie pe care le poți instrui aici. Vei vedea numele trupelor, câte deții în prezent, resursele necesare în vederea instruirii unei singure trupe de acel fel, cât timp dureaza să instruiești o trupă, optiunea NPC dacă ai gold si numărul de trupe care pot fi instruite la momentul acela. Dacă te uiți la numărul meu de legionari, în prezent dețin un număr de 700 și mai pot instrui un număr de 32 în acest moment. Dacă vei da click pe acel număr, vei seta automat numărul de trupe ce pot fi instruite în acel moment.

Acum pentru unitățile de cavalerie, du-te la grajd:

Bandgeek's: Troops

Ar trebui sa vezi aceleași opțiuni ca la cazarmă, diferența fiind dată de existența altor trupe.

Pentru a putea instrui Berbeci si Catapulte (unități de artilerie) trebuie să construiești Atelierul. Trupele de tip Administrator (Senatori, Căpetenii,Generali) sunt instruite în Palat sau Vilă.

Toate trupele (cu excepția trupelor de baza: măciucari, legionari și scutieri și a coloniștilor) trebuie sa fie cercetate în Academie înainte de a putea fi instruite. În aceasta categorie de trupe, ce necesită cercetarea, intră si categoria Administratorilor.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu