Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Regiuni și puncte de victorie

Începând cu 2014, jocul din versiunile anuale speciale se desfășoară pe o hartă a Europei antice împărțită în  87 regiuni. În versiunea specială 2017 „Fire and Sand”, harta este mai mică și dispune de 401 x 401 parcele, spre deosebire de 801 x 801 parcele din versiunea obișnuită.

Regiuni, fondare și control

Există 87 regiuni independente ce pot fi controlate de alianțe. Acest lucru le oferă posibilitatea de a aduna puncte de victorie și de a activa puteri antice (artefacte).

Așadar, cum poți cuceri o regiune? În primul rând, regiunea trebuie să fie deblocată. Acest lucru se realizează în momentul în care primele 5 alianțe ale regiunii au împreună cel puțin 10.000 populație regională. Populația altor alianțe, a jucătorilor fără alianță, a jucătorilor blocați sau care se află în vacanță, precum și a satelor natare nu se ia în considerare. Odată ce a fost deblocată, regiunea nu mai poate fi blocată, chiar dacă populația scade sub 4.000. Cu toate acestea, dacă populația scade sub 4.000, atunci producția de puncte de victorie se va opri și puterea regională se va dezactiva.

Fondarea satelor noi este posibilă numai în regiunile deblocate și în regiunile din vecinătatea celor deblocate. De la această regulă se exclud doar câteva regiuni din centru, acolo unde apar jucătorii noi și este întotdeauna posibilă fondarea satelor noi.

Dacă una din alianțele de pe teritoriul unei regiuni deblocate reușește să dețină peste 50% din populația acesteia (se iau în calcul doar satele primelor 5 alianțe ale regiunii), acea alianță va începe să preia controlul asupra regiunii. Procesul durează 24 de ore. Dacă reușește să mențină majoritatea, alianța va controla mai apoi regiunea.

Informații despre populația regiunii și top 5 alianțe sunt afișate în meniul Statistici > tab Regiune și în oricare Ambasadă situată în regiune. Vă rugăm să rețineți: coloana „Populație regională” din statistici arată populația alianței de pe locul 1 din regiune și nu populația totală a regiunii.

Iată o prezentare generală a mecanismului regional:

Status regiune

Cum se obține

Efecte

Blocată

Toate regiunile încep blocate.

O regiune poate fi populată numai în cazul în care se află în vecinătatea unei regiuni deblocate sau dacă este una dintre regiunile din centru.

Deblocată

Top 5 alianțe din regiune trebuie să atingă totalul de 4.000 populație regională.

Poate fi populată și contestată. Nu mai poate fi blocată.

Contestată

Una dintre alianțe trebuie să dețină peste 50% din populația alianțelor din top 5.

Poate reveni la statusul „deblocată” dacă alianța pierde majoritatea.

Asigurată

Alianța trebuie să dețină majoritatea pentru mai mult de 24 de ore în mod continuu.

Membrii alianței care controlează regiunea pot activa puterea sa antică (dacă are una) și alianța va primi puncte de victorie.

Puteri antice și puncte de victorie

Toți membrii alianței care controlează o regiune pot beneficia de puterea sa antică, dacă are una. Pentru a activa puterea antică, jucătorul are nevoie de o Trezorerie la nivelul 10 (pentru puteri mici cu efect pe sat) sau la nivelul 20 (pentru puterile cu efect pe cont). Poți activa puterea în oricare sat; acesta nu trebuie să fie situat în regiunea în care se află puterea.

Poți activa o putere în fiecare sat, dar numai una dintre puteri poate fi folosită pentru întregul cont. Odată activată, puterea durează 24 de ore, după care poate fi reactivată, dacă alianța mai deține controlul regional. Este posibilă o singură activare gratuită pe zi; fiecare activare adițională va costa 5 (pentru puteri cu efect pe sat) sau 10 (pentru puteri cu efect pe cont) Aur.

Puterea poate fi dezactivată în următoarele situații:

 • Dacă ai pierdut satul în care a fost activată
 • Dacă alianța a pierdut controlul regiunii care deține puterea

Puterile antice, deși sunt foarte folositoare, nu reprezintă singurul beneficiu al regiunilor care dețin controlul. Dacă vrei să câștigi, alianța ta trebuie să adune puncte de victorie. Alianța câștigă puncte de victorie în fiecare zi în care controlează o regiune. Numărul acestora depinde de regiune:

 • Putere unică – 10 puncte pe zi
 • Putere mare (efect pe cont) – 30 puncte pe zi
 • Putere mică (efect pe sat) – 50 puncte pe zi
 • Nicio putere – 100 puncte pe zi. Doar regiunea Delphi oferă 200 puncte pe zi

Alianța care adună cele mai multe puncte de victorie la sfârșitul jocului va câștiga. Versiunea specială Fire and Sand durează 200 de zile și nu are Minuni ale Lumii.

 

Codex Victoria

 • Dacă populația regională scade sub 4000, atunci regiunea încetează să mai producă puncte de victorie și nu va mai oferi putere regională.
 • Regiunea poate fi cucerită / deblocată /asigurată în continuare, iar perioada de așteptare pentru cucerire (cooldown) rămâne neschimbată. Singura modificare este că producția de PV este optită și puterea regiunii este oprită în trezorerii.

 

Examplul 1:

 1. Regiunea este deblocată, dar scade din nou sub 4000 populație.
 2. În timp ce are mai puțin de 4000 populație, o alianță obține >50% control regional.
 3. Începe perioada de așteptare pentru cucerire. Însă se va afișa mesajul „populație insuficientă”.
 4. Pragul de 4000 populație este atins din nou.
 5. TImpul de așteptare pentru cucerire este acum vizibil.

Examplul 2:

 1. Regiunea este deblocată.
 2. Alianța A a cucerit regiunea.
 3. Jucătorul B activează puterea antică.
 4. Regiunea scade sub 4000 populație
 5. Alianța A nu primește PV de la acea regiune și nu poate activa puterea sa antică.
 6. Jucătorul B încă mai are puterea antică activă și nu va fi anulată. Însă nu va mai putea reactiva puterea după aceea.
 7. Regiunea depășește 4000 populație.
 8. Alianța A începe să primească din nou PV și poate activa puterea antică a regiunii.

Mai jos vă prezentăm o hartă regională:


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu