Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Cum folosesc perspectiva/centrul satului și harta?

Aceasta este perspectiva satului, pagina pe care o vei vedea după ce te loghezi în joc.

Caseta 1: Aceasta este lista cu resursele pe care le deţii acum în sat (numărul afișat deasupra fiecărui tip de resursă) şi cantitatea pe care o poţi depozita (numărul din dreapta resurselor). Nu poţi deţine mai multe resurse decât cantitatea pe care o poţi depozita şi îţi recomandăm să nu laşi hambarele să se umple, pentru că ar fi resurse în exces şi s-ar risipi. Liniile de sub numere vor fi verzi dacă nu există pericol de risipire şi vor deveni roşii de-ndată ce resursele dau pe-afară.

În partea dreaptă, la capătul rândului, se află imaginea unui snop de grâu, cu un X roşu deasupra. Acel număr arată hrana disponibilă. Hrana disponibilă reprezintă cantitatea totală a hranei, ce poate fi folosită pentru construcțiile din sat.

Caseta 2: Acestea sunt câmpurile tale de resurse. Pe măsură ce satul tău creşte, va trebui să ridici aceste câmpuri, ca să crească şi producţia de resurse. Momentan, spaţiile acestea sunt goale şi vor rămâne aşa până când începi să construieşti. Nu uita: aceste câmpuri de resurse sunt fundamentul pe care vei dezvolta o economie sănătoasă. Niciun sat nu poate funcţiona fără ele. În Travian, există patru tipuri de resurse ce pot fi produse: hrană (numită şi grâu), lemn, fier şi lut. Toate patru sunt importante, dar hrană trebuie să ai mereu din abundenţă, întrucât vei avea nevoie de tot mai multă, în funcţie de numărul de locuitori şi de trupe. De asemenea: unele resurse sunt mai importante pentru un anumit trib. Dacii, de exemplu, au nevoie de mult lut. Romanii au nevoie de mai mult fier, iar barbarii vor folosi din abundenţă lemn.

Caseta 3: Aici este indicată cantitatea de resurse produse în acest moment de satul rău, într-o oră. Pe măsură ce vei construi şi dezvolta câmpurile de resurse, producţia va creşte. Această producție va conține și bonusul opțiunilor activate cu aur.

Caseta 4: Aici sunt indicate trupele care se află în acest moment în satul tău. Cu excepția eroului, pentru că abia ai început jocul, nu ai alte trupe în sat.


Acesta este centrul satului, unde poţi construi noi clădiri şi unde vei cerceta şi antrena trupele.

În imaginea de mai sus, sunt construite 3 clădiri. Primăria este una dintre cele mai importante clădiri pe care le ai, întrucât este necesară pentru a construi aproape orice altă clădire. De asemenea, Hambarul și Grânarul există în acea imagine. Există 16 locuri de construcție în marginile cercului și 4 locuri în partea interioară a cercului. Dar, mai există și două locuri speciale de construcție: pentru zid și pentru adunare.

1. (Roşu): Aici poți construi Zid (Romani), Metereze (Barbari) sau Palisada (Daci). Oricare din aceste ziduri îți va proteja satul. Cu cât este mai mare nivelul, cu atât va crește și bonusul defensiv al zidului.

2. (Portocaliu): Aici poți construi Adunarea. Trupele tale se întâlnesc aici. Aceasta este folosită pentru a trimite trupe, dar şi pentru a stabili ţintele pentru catapulte. Cu cât e mai mare nivelul Adunării, cu atât mai bine vor lovi catapultele ţinta dorită. Adunarea este necesară şi pentru a construi Cazarma şi alte câteva clădiri, prin urmare nu vei putea antrena soldaţi în sat dacă nu ai construit Adunarea.


Aici poți vedea harta

Aceasta este harta principală, folosită pentru întregul joc. În centrul hărţii, marcat printr-un pătrat galben, se află satul tău. Satele care nu au nicio culoare, sunt sate vecine. Pătrățelele albastre sunt satele membrilor alianței tale. Pătrățelele verzi indică jucătorii din alianţele aliate cu a ta, iar satele marcate cu verde deschis sunt ale jucătorilor cu care alianța ta are un pact de non-agresiune (PNA). Dacă dai click pe un sat, vei vedea detalii despre satul respectiv: numele jucătorului căruia îi aparține, populația și aianța acestuia. Vei avea și posibilitatea de a-l ataca sau de a trimite negustori.

1. Aceasta este o oază. Eroul tău le poate cuceri, dacă îți modernzezi Reședința eroului: nivel 10 pentru a cuceri o oază, nivel 15 pentru a cuceri 2 oaze și nivel 20 pentru a cuceri 3 oaze pe satul respectiv. Oazele produc un bonus la producția de resurse a satului. Dacă apeși click pe ea, vei vedea informații precum numărul de animale sălbatice care se află acolo și procentul bonusului. De asemenea, ai opțiunea de a ataca oaza pentru a lua resurse.

2. În cercul roșu din partea dreaptă jos poți introduce coordonatele satelor. Aceasta este o cale mai rapidă de a vizita un sat pe hartă.

3. Cercul roșu din partea stângă-sus resprezintă un grup de opțiuni pentru hartă, cum ar fi mărirea și micșorarea imaginii hărții (zoom), deschiderea hărții pe întreg ecranul full screen), căutarea de sate cu 9 sau 15 câmpuri de hrană (cropper), vizualizarea marcajelor proprii sau ale alianței.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu