Cele mai căutate răspunsuri
Ultimele modificări
Travian Answers
Să începem cu întrebare ta
Caută răspunzând la întrebări
Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.
Am o întrebare despre...
Caută cuvinte cheie
Poți găsi orice răspuns cautând un cuvânt cheie. De exemplu: Cum demolez o clădire? Scrie "demolez" și vei vedea răspunsurile care conțin acest cuvânt.
Caută în sitemap
Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.
Mesaje și Rapoarte
- Coduri BB în Mesaje
- Funcția de sortare a mesajelor
- Ai încercat să trimiți prea multe mesaje într-o perioadă scurtă de timp
- Raportează ca Spam
- Ignoră jucători
- Iconițele rapoartelor
- Distribuirea rapoartelor tuturor jucătorilor de pe același server
- Funcția de sortare a rapoartelor
- Împrejurimi (rapoarte din vecinătate)
Mesaje în joc (Lb. Engleză: IGMs - InGame Messages)
Prin click-ul icoanei de mesaje (chiar ultima din dreapta), vei fi imediat direcţionat spre căsuta de mesaje; de aici, poţi citi, compune noi mesaje şi şterge/arhiva pe cele vechi.
Mesajele în joc, abreviate în mod uzual IGM-uri, constituie principala formă de mesagerie oferită de Travian care este vitală comunicării din joc a jucătorilor. De asemenea, sistemul IGM reprezintă şi o cale de comunicare cu membrii echipei Travian.
Poţi observa design-ul specific al IGM-urilor în imaginea de mai jos. Pentru a scrie un IGM, trebuie să introduci destinatarul, să alegi titlul şi mai apoi să compui mesajul în sine. Există o nouă caracteristică şi anume auto-completarea numelui jucătorului după ce au fost introduse primele câteva litere. Mai apoi, există posibilitatea de a adăuga jucători în Agendă (prima icoană din dreapta Destinatarului), prin înscrierea numelor lor, urmată de confirmarea acestora.
De asemenea, trebuie să fii atent la compoziţia mesajului; încearcă să nu încalci normele bunelor maniere, folosind un limbaj civilizat. Nerespectarea lor va conduce la o suspendare şi/sau penalizare a contului. Când ai terminat, doar apasă pe butonul ”trimite”.
Dacă eşti membru într-o alianţă (şi ai drepturile necesare acordate de lider) poţi trimite mesaje generale în alianţă, numite MM-uri (de la termenul Mass Message, din Lb. Engleză). Aceasta poate fi realizată in două moduri: fie prin introducerea codului [ally] la Destinatar, fie prin apăsarea celei de-a doua iconiţe din dreapta. Toţi membrii alianţei vor primi mesajul tău.
Dacă ai activat Gold Club-ul, mesajele pot fi arhivate.
Coduri BB în Mesaje
Probabil ai observat lista adiţională de opţiuni deasupra secţiunii conţinutului. Priveşte imaginea de mai jos:

Aceste butoane îţi permit folosirea codurilor BB în mesaje - asemeni unui editor de text, poţi transforma textul tău în italic, îngroşat sau subliniat - sau o combinatie a acestora. În plus, sunt disponibile şi alte opţiuni.
Așadar, am explicat funcțiile primelor 3 butoane. Există mai multe, dar, pentru moment, vom explica ultimele 3 butoane.
Aceste ultime 3 butoane îți permit să adaugi elemente ale jocului; primul buton: adăugarea resurselor - lemn, lut, fier sau hrană. Oferă un aspect plăcut jocului și ușurează munca jucătorilor, pentru a nu se repeta de mai multe ori în mesaje cu tastarea resurselor.

Dacă apeși pe următorul buton, vei vedea o listă cu smiley-uri, pe care le poți folosi în mesajele tale.

Și, ultimul buton: Vei găsi iconițele trupelor din joc. Apasă click pe iconiță, apoi tastează numărul de trupe (sau invers). Funcționează la fel ca butonul pentru resurse.

Acum, să revenim la cele 4 butoane din mijloc. primul îți permite să adaugi un link de alianță în mesaj. Apasă pe buton și, în interiorul celor două coduri, tastează numele corect al alianței. Următorul buton este numit ”Jucător; îți permite să adaugi link-urile jucătorilor. Atât numele alianțelor, cât și numele jucătorilor vor apărea ca link-uri. Dacă apeși pe ele, vei fi redirecționat către alianța sau jucătorul respectiv.
Următorul buton este pentru adăugarea coordonatelor; cititorul va fi plasat pe hartă direct la acele coordonate, dacă apasă click pe link. Ultimul buton îți permite să adaugi rapoarte. Această funcție este un pic delicată. Pentru a adăuga un raport, trebuie să folosești ID-ul raportului, adică ultima parte din link-ul raportului, din bara de adrese a browser-ului. Exemplu: [report] 2187686[/report]. Există opțiuni adiționale pentru a trimite rapoarte; găsești explicațiile tot pe pagina Answers.

Acum, prin apăsarea ultimului buton (cel mai îndepărtat din partea dreaptă), poți să previzualizezi mesajul, pentru a vedea cum va arăta pentru destinatar.

Funcția de sortare a mesajelor
Poți ordona mesajele în funcție de dată. În mod normal, mesajele cele mai noi apar la începutul listei:

Dar, uneori, poate fi folositor să vezi mesajele cele mai vechi la început. Trebuie să apeși pe căsuța ”trimise”:

Ai încercat să trimiți prea multe mesaje într-o perioadă scurtă de timp
În cazul în care vei încerca să trimiți prea multe mesaje într-o perioadă scurtă de timp, vei primi următoarea eroare:

Nu trebuie să te îngrijorezi. Doar așteaptă să treacă timpul afișat în joc, iar problema va fi corectată.
Raportează ca Spam
În cazul în care primești un mesaj Spam, îl poți raporta direct către Multihunter, prin apăsarea butonului ”Raportează ca Spam” (mesajul trebuie deschis, iar lângă butonul de ștergere vei vedea acea opțiune).
Ignoră jucători
Această opțiune este folositoare în cazul în care nu vrei să mai primești mesaje de la un anumit jucător (indiferent de motiv). Pentru a ignora un jucător, vizitează-i profilul, apoi selectează ”Ignoră jucător”. Din acel moment, mesajele jucătorului nu-ți vor mai fi livrate.
Poți verifica lista jucătorilor pe care i-ai ignorat, accesând căsuța de mesaje -> tab-ul "Jucători ignorați".
Rapoarte
Rapoartele sunt mesaje cu informații trimise de joc, pentru a te informa cu privire la evenimentele petrecute pe contul tău. De exemplu: ai fost atacat sau cineva ți-a trimis întăriri. Vei găsi rapoartele în penultimul cerc din meniul de sus, chiar înaintea butonului pentru Mesaje.
Vei primi un raport complet de luptă numai în următoarele situații:
- ai fost apărătorul;
- ai fost atacatorul și în luptă ți-a supraviețuit cel puțin o trupă;
- ai fost atacatorul și ai ucis cel puțin 25% din defensiva apărătorului.
În cazul întăririlor, raportul va afișa numai trupele proprii care au fost ucise.
În cazul în care există întăriri de la mai mult de 10 sate, iar atacul nu cauzează pierderi, jucătorii care au trimis întăririle nu vor primi un raport de luptă.
Dacă ai contul Plus activat, poți sorta rapoartele după dată.
Iconițele rapoartelor
Ai observat probabil diferitele iconițe pentru rapoarte. Au fost adăugate în joc pentru ca jucătorii să diferențieze mai ușor rapoartele. Dar ce înseamnă ele? Și cum le poți folosi?
Rapoartele sunt împărțite în 4 grupe:
- Comerț
- Întăriri
- Atacuri
- Diverse
Prin urmare, și iconițele rapoartelor pot fi împărțite în 4 grupe:
Comerț Negustorii au livrat mai mult lemn
Negustorii au livrat mai mult lut
Negustorii au livrat mai mult fier
Negustorii au livrat mai multă hrană
Întăriri Întăririle au ajuns
Atacuri Victorios ca atacator, fără pierderi
Victorios ca atacator, cu pierderi
Învins ca atacator (niciuna din trupele tale nu s-a reîntors)
Victorios ca apărător, fără pierderi
Victorios ca apărător, cu pierderi
Învins ca apărător (niciuna din trupele tale nu a supraviețuit)
Învins ca apărător, fără pierderi (acest lucru înseamnă că nu ai avut trupe în satul respectiv)
Diverse Diverse (ex. atacuri natare)
Raport de aventură
Nu a avut loc o luptă, dar ai capturat animale
Spionajul a fost încheiat cu succes
Spionajul a eșuat
Spionajul a fost respins cu succes
Spionajul nu a fost respins
Dacă nu ești sigur de semnificația icoanei, poți să duci cursorul mouse-ului deasupra ei și un text cu descrierea acesteia va fi afișat:
Aceste icoane te ajută să îți faci o imagine de ansamblu asupra rapoartelor de pe contul tău.
Dacă ești membrul unei alianțe, poți vedea o perspectivă a atacurilor alianței. Butoanele de deasupra te ajută să sortezi atacurile alianței. Doar apasă pe unul din butoanele evidențiate în imaginea de mai jos. Această funcție îți permite să vizualizezi din nou și rapoartele mai vechi.

Apăsând pe primul buton îți vor fi afișate doar atacurile. Al doilea buton: Rapoartele din apărare, iar al treilea buton - va ascunde atacurile sub 100 de unități, fără pierderi. Dacă nu vei fi sigur de semnificația butoanelor, poți duce cursorul deasupra lor, pentru a primi descrierea acestora din joc.
Distribuirea rapoartelor tuturor jucătorilor de pe același server
Poți distribui rapoartele de luptă oricărui jucător de pe server.
Link-ul rapoartelor de luptă va arăta ca cel de mai jos: s1.travian.ro/berichte.php?id=1168740|6063be47
Codul după ”|” este oferit doar pentru rapoartele personale (acest lucru înseamnă că nu este vizibil în pagina de atacuri a alianței). Acum poți decide dacă vrei să îi oferi cuiva raportul complet sau nu.
Dacă trimiți link-ul prescurtat (s1.travian.ro/berichte.php?id=1168740), doar membrii alianței și locțiitorii vor putea vizualiza raportul.
Dar dacă trimți link-ul complet (s1.travian.ro/berichte.php?id=1168740|6063be47), atunci fiecare jucător de pe server va putea să-l verifice.
Funcția de sortare a rapoartelor
La fel ca în cazul mesajelor, poți ordona și rapoartele în funcție de dată. În mod normal, rapoartele cele mai noi apar la începutul listei:

Dar, uneori, poate fi folositor să vezi rapoartele cele mai vechi la început. Trebuie să apeși pe căsuța ”trimis”:

Împrejurimi (rapoarte din vecinătate)
T4 are o categorie nouă de rapoarte - rapoartele din vecinătate. Acestea sunt diferite față de cele pe care le vezi de obicei în Travian.
În primul rând, acestea nu sunt ”primite”. Pentru a vedea rapoartele din vecinătate, apasă click pe tab-ul ”Împrejurimi”, din meniul rapoartelor. " Secțiunea îţi arată evenimentele desfăşurate în apropierea satelor tale, indiferent dacă ai participat în ele sau nu. Acestea pot include atacuri împotriva oazelor, bătălii ce au avut loc în apropiere, schimbarea numelui satelor, unde se va preciza numele jucătorului, numele vechi și cel nou al satului, cât și data schimbării. În cazul oazelor / satelor - nu vor afișa numele atacatorului. Dar, pentru satele atacate, în care au existat pierderi, se va menționa numele apărătorului și satul atacat. Exemplu: În satul X al jucătorului Y s-a desfășurat o bătălie.
Rapoartele se vor aduna în timp, iar astfel îți poți face o idee de ceea ce se petrece în jurul satelor tale. Nu poți șterge aceste rapoarte.