Cele mai căutate răspunsuri
Ultimele modificări
Travian Answers
Să începem cu întrebare ta
Caută răspunzând la întrebări
Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.
Am o întrebare despre...
Caută cuvinte cheie
Poți găsi orice răspuns cautând un cuvânt cheie. De exemplu: Cum demolez o clădire? Scrie "demolez" și vei vedea răspunsurile care conțin acest cuvânt.
Caută în sitemap
Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.
Sunt farmat
Ce pot să fac dacă sunt farmat?
A fi farmat înseamnă să fii atacat necontenit de unul sau mai mulţi jucători.
Chestiuni de bază
Cea mai bună apărare: beciul sau, dacă joci cu dacii, combinarea acestuia cu o temniţă.
Beciul e foarte ieftin şi aproape toți jucătorii au unul. Te ajută să nu pierzi totul. Ar trebui să construieşti unul chiar dacă nu eşti (încă) farmat.
Păstrează întotdeauna beciul la un asemenea nivel încât să protejezi resursele. Numărul de resurse nu ar trebui să depăşească suma protejată de beci, eventual doar când eşti online.
Târgul
Resursele pe care le oferi la târg vor fi furate, dacă trupele care atacă mai pot căra resurse după ce ţi-au golit hambarul şi grânarul!
Aspecte psihologice
Să ştii cum să joci este un aspect, dar să fii un bun diplomat şi s[ ai o dorinţa puternică de a juca sunt cel puţin la fel de importante, mai ales pentru jucătorii defensivi.
- Rămâi mereu calm şi prietenos!
- Te-ar ajuta să ai prieteni în apropiere
- Fii creativ când te aperi
- Gândeşte-te la consecinţele posibile
- Nu intra în panică dacă pierzi
La început, atacatorul doreşte doar să îţi fure resursele. Dacă începi să îl insulţi, îţi va "vrea capul" şi situaţia cu siguranţă se va înrăutăţi.
Strategii
Scopul oricărei strategii este acela ca atacatorul să nu fure nimic, ci mai degrabă să sufere pierderi dacă te atacă.
„Zgârcitul”
Beciul este principala ta „armă”. Ridică-l la un asemenea nivel încât nici măcar un barbar să nu poată fura nimic dacă lipseşti o jumătate de zi.
- Construieşte ceva
- "Scoate" resursele din sat, trimite-le undeva
„Ariciul”
Protejează-ţi resursele ca în exemplul „Zgârcitul” și, în plus, organizează o defensivă decentă (foloseşte simulatorul de luptă), suficientă pentru a omorî trupele care atacă.
Diplomaţia
Ţine minte câteva aspecte psihologice atunci când eşti farmat. Următoarele elemente ar putea fi considerate psihologice:
- Alătură-te unei alianţe
Ţelul tău este acela de a intra într-o alianţă cunoscută şi bună, căreia un atacator nu i-ar face faţă. În unele cazuri, ai putea chiar recupera resursele furate, dar se poate întâmpla chiar să fii atacat tocmai pentru că faci parte dintr-o anumită alianţă.
- Contactul direct cu atacatorul
Un subiect delicat: un gigant farmează un pitic - de ce ar înceta? Exact!
Poate exista un motiv: din simplă bunăvoinţă, Mesajul tău ar trebui să fie o cerere drăguţă şi prietenoasă de a opri atacurile. Reţine că nimănui nu îi place să îi scrii „TE ROOOOOOOOOOOOOOOOG” sau „PLEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASE” la fiecare a doua propoziţie, dar ar fi totuşi indicat să nu uiţi aceste cuvinte.
Nu există o garanţie că jucătorul va înceta să te atace, dar mesajul ar putea măcar să te ajute un pic.
Dacă nu eşti sigur că poţi scrie un mesaj decent, mai bine nu o face deloc. Atacatorul s-ar putea simţi jignit şi te va ataca şi mai des.
- Contactul cu alianţa
Roagă-ţi colegii de alianţă să te ajute. Sau scrie-le chiar şi colegilor atacatorului: poate sunt dispuşi să te ajute.