Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Prevenirea atacurilor de cucerire

Adesea, jucătorii eșuează în a-și apăra satul, pentru că nu știu cum să reacționeze, sau reacționează prea târziu. Cu o defensivă de succes, un jucător poate afecta atacatorul și chiar să prevină cucerirea satului.

Măsuri de precauție

Spioni
Spionii sunt de multe ori subestimați, dar sunt foarte ieftini și pot preveni atacurile foarte ușor. Un jucător care este în căutare de o ”victimă” pentru a cuceri un sat, se poate răzgândi în a mai ataca pe viitor, dacă spionajul lui nu este încheiat cu succes, pentru că există riscul de a-și pierde întreaga armată. Chiar și în cazul în care un spionaj este reușit, vei fi notificat în această privință.

Zid / palisadă / metereze
Această structură defensivă mărește valoarea defensivă a trupelor din sat până la 81% (pentru valoarea exactă, verifică pagina clădirilor). Cu acest bonus, chiar și o armată mică poate fi devastatoare.

Alianța
O alianță bună nu doar că descurajează atacatorii prin numele ei, dar te va ajuta și cu trupe defensive în cazul în care ești atacat. Diplomația este importantă!

Petreceri
  Dacă este posibil, fiecare sat ar trebui să aibă o Casă de cultură nivel 10, pentru a putea activa petrecerile - ce vor influența administratorii în favoarea ta. Mai mult de atât, petrecerile îți oferă puncte de cultură, necesare fondării altor sate noi.

Analiza atacurilor

Există 3 tipuri de atacuri:

  • Atacuri Raid

    Acest tip de atac este lansat de cele mai multe ori cu trupe rapide, pentru a surprinde apărătorul.

  • Atacuri Fake (false)

    Folosite des în combinație cu atacurile de cucerire, pentru a deruta apărătorul, în așa fel încât să nu știe care atacuri sunt reale.

  • Atacuri de cucerire

    Atacurile de cucerire sunt lansate de cele mai multe ori în valuri și includ berbeci și catapulte, lucru ce le va încetini viteza.

 Viteza armatei tale depinde de cea mai înceată unitate care participă în atac. Berbecii și mai ales catapultele sunt necesare în cucerirea unui sat (prin distrugerea vilei sau a palatului), dar sunt foarte lente, pentru fiecare trib. Atunci când vezi un atac, poți verifica la adunare ce tip de atac este (ce unități sunt folosite). Poți folosi acest calculator de distanță. Activitatea pe cont este un factor foarte important în cazul atacurilor, pentru că este indicat să depistezi atacul imediat după lansarea acestuia de către atacator. Iar în cazul în care primești mai multe valuri de atacuri, este un semn de cucerire. Ține totuși cont de faptul că ar putea fi fake-uri. De asemenea, verifică satul atacat. De cele mai multe ori, un sat de aproximativ 300 populație, nu va fi ținta unui atac de cucerire (deși ar putea să fie, dacă este vorba de croppere). Ținte mai precise ar fi satele cu un nr. mai mare de locuitori, sau sate strategice (ex. satul ofensiv - ”extinsa”).

 Valurile de cucerire sunt: un val ce va curăța satul de unități defensive și va distruge zidul (numit ”cleaner”), urmat de catapulte - pentru distrugerea vilei sau a palatului, iar mai apoi administratorii - pentru a scădea loialitatea. Această metodă este cea mai cunoscută, dar nu este folosită în toate cazurile. Câteodată, sunt combinate sau împărțite cu valuri adiționale de curățare sau fake-uri. Iar atacatorul va face tot posibilul ca aceste atacuri să ajungă la un interval de câteva secunde, pentru ca jucătorul atacat să nu se poată apăra.

 

Strategii defensive

Apărătorii au metode diferite de a reacționa în cazul atacurilor, în funcție de situație. În primul rând, chiar dacă ți-ai pierdut toată speranța, folosind o strategie adecvată, vei putea provoca pagube atacatorului și vei învăța cum să te aperi mai bine pe viitor.

Zidul (The wall)
Această strategie implică adunarea unui număr cât mai mare de trupe defensive, cu speranța că vor fi suficiente pentru a distruge armata atacatorului. Ține cont de faptul că trebuie să folosești trupe mixte, pentru că nu știi dacă va trebui să te aperi împotriva infanteriei sau cavaleriei. Trupele trebuie să fie în sat înainte ca primul atac să ajungă la destinație. Ar trebui să le scrii colegilor de alianță un mesaj și să-i rogi să te susțină cu hrană pentru trupele defensive din sat, pentru ca acestea să nu moară de foame înainte ca atacurile să ajungă în sat.

Separatorul de valuri (The wave splitter)
Folosirea acestei strategii este un pic riscantă, mai ales împotriva adversarilor buni, dar se poate realiza cu puține trupe. Dacă nu ești sigur că vei reuși, dar vrei totuși să încerci, ar trebui să combini această strategie cu ”zidul” (strategia anterioară), pentru propria ta siguranță. În această strategie, primul atac cu armată (clean-ul) este ignorat, iar trupele defensive vor ajunge în sat înaintea valurilor cu catapulte. Aceasta înseamnă că vei pierde probabil niște resurse, câteva trupe și poate vreo clădire. Ia în calcul și faptul că atacatorul poate cere ajutorul altor prieteni (să trimită atacuri de tip ”clean”), sau va trimite valurile în așa fel încât să ajungă în aceeași secundă, iar apărătorul nu va mai putea folosi această strategie.

Defensiva cu petreceri
 În această strategie, te vei apăra cu ajutorul petrecerilor mari. Acestea diminuează efectul administratorilor cu până la 5%, iar atacatorul va trebui să trimită mai multe atacuri. Această strategie este foarte riscantă, pentru că, de obicei, atacatorul trimite administratori suficienți pentru a cuceri un sat, ținând cont de astfel de strategii.

Folosirea tăblițelor legii (obiect al eroului)
Acest obiect al eroului crește loialitatea satului de baștină al eroului cu 1% pentru fiecare tăbliță, până la maxim 125%, iar atacatorul trebuie să trimită mai multe atacuri. Această strategie este foarte riscantă, pentru că, de obicei, atacatorul trimite administratori suficienți pentru a cuceri un sat, ținând cont de astfel de strategii.

The counter attack Contra-atacul

  • Furtul hranei

     Dacă observi un atac ce ajunge în câteva ore, poți încerca să ataci satul respectiv, pentru a fura hrana. Dacă reușești să furi hrană sau să distrugi un grânar, este posibil ca unele trupe ale adversarului să moară de foame. Acest contra-atac poate fi lansat de un coleg de alianță, care se află mai aproape de adversar, pentru ca înfometarea armatei să înceapă mai devreme. Pentru folosirea acestei strategii, este important ca atacatorul să se delogheze din joc după lansarea atacurilor, sau să nu aibă timp suficient pentru a-și apăra propriul sat.

  • Cucerirea satului atacator

    Cucerirea satului atacator nu doar că va opri atacul pe contul tău, dar va provoca daune serioase atacatorului. Trupele sale și satul vor dispărea. Din păcate, această metodă de a opri un atac de cucerire va eșua, din cauza lipsei de timp - trupele tale vor avea nevoie de aproximativ aceeași perioadă de timp pentru a ajunge în satul lui. Dar, cu ajutorul colegilor din apropiere, ar trebui să reușească.

Recucerirea

  • Distrugerea ofensivei

     Prin această metodă, vei permite adversarului să-ți cucerească satul, dar imediat după cucerire, va ajunge armata ta de atac - care va distruge trupele inamice și va recuceri satul. Trebuie să reacționezi într-un timp foarte scurt, pentru ca adversarul să nu construiască vila/palatul în acel sat.
    Ia în calcul faptul că adversarul ar putea trimite trupe defensive în ultimul val, pentru a apăra satul respectiv, până vor ajunge restul trupelor defensive. La final, este inficat să construiești vila sau palatul imediat după cucerire, pentru a crește din nou loialitatea satului.

  • Auto-anihilarea adversarului

    Aceasta este o altă versiune a ultimei strategii și poate fi îndeplinită doar dacă ai timp suficient de a-ți distruge propria vilă sau propriul palat și să-ți scazi loialitatea sub 20%. După aceea, ar trebui să-i permiți atacatorului să-ți cucerească satul din primul val, iar toate valurile ulterioare vor fi distruse de trupele din primul val. După aceea, poți recuceri satul, fără să te mai temi că adversarul va reveni. Această strategie este una foarte devastatoare și... malefică. Notă: Probabil vei pierde o clădire aleatoare, din cauza catapultelor adversarului.

Profită de greșelile inamicului

În multe cazuri, nu vei avea de-a face cu un jucător profesionist. Greșelile adversarului trebuie folosite în avantajul tău, indiferent cine atacă! Oricare șansă pe care o ai în a preveni cucerirea, e un bonus.

Atacuri fake
Semne că un atac ar fi fake:

  • Atacuri izolate pe sate mai neimportante (din punctul de vedere al atacatorului!), pe când multe valuri sunt pe un alt sat.
  • Atacurile ajung la intervale diferite de timp (intervalele de câteva minute ar trebui să-ți spună faptul că jucătorul respectiv nu este unul profesionist)
  • Atacuri regulate, cu aceeași viteză, din același sat.

Aliații inamicului sunt incluși
Dacă adversarul își include aliații, atunci poți fi aproape sigur că vor trimite clean-uri sau catapulte, mai ales dacă atacatorul este slăbuț. Dar există și posibilitatea ca alianța să fi trimis doar fake-uri.

Circumstanțe incontrolabile
Din nefericire, pot interveni probleme tehnice sau întârzieri, care îți vor strica planurile câteodată:

  • Lag

    Lag-ul apare din când în când, dacă serverul are prea multe acțiuni de calculat. Acest lucru scade viteza de procesare a evenimentelor și va afecta atât apărătorul, cât și atacatorul (valurile cu catapulte pot ajunge înaintea clean-ului, de exemplu).

  • Căderi de server

    Căderile de server sunt evenimente foarte rare, dar pot fi devastatoare dacă se întâmplă în momentul ”nepotrivit”. De exemplu: Atacatorul să apuce să trimită valurile cu catapulte, dar să nu mai poată face nimic după aceea, pentru că serverul este offline.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu