Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Cum pot crea un forum al alianței?

Forumul alianței

În februarie 2008, a fost introdus în Travian un nou tip de forum. Noul forum poate susţine platforme publice, platforme ale confederaţiei, platforme ale alianţei şi platforme cu public restrâns. Mai jos vei găsi instrucţiuni despre cum se realizează fiecare dintre aceste categorii.

ally_forum

 


Începutul
Poţi începe să creezi un forum al alianţei apăsând pe new forum, din meniul alianței, secțiunea ”Forum”. Când vei apăsa pe acel buton, vei vedea opţiunea de realizare a unui nou forum. După cum am menţionat, pot fi făcute 4 tipuri de forumuri. Sunt toate descrise mai jos.

 

 • Platforma publică

  O platformă publică poate fi citită de oricine din joc. O astfel de platformă poate fi folosită pentru anunţuri, pentru aplicaţii şi aşa mai departe.

  ally_forum

 

 • Platforma confederației

  Această platformă se adresează alianţei şi "aripilor" ("wing"-urilor) acesteia. Când vezi meniul pentru realizarea unei astfel de platforme, va trebui să adaugi alianţele care să poată citi mesajele de pe forum. Asta se face prin adăugarea ID-ului alianţei sau a etichetei. Alianţa ta poate folosi oricând forumul, nu e nevoie să o adaugi. Apăsând pe semnul '+' din listă, se va deschide o nouă rubrică pentru adăugat o altă alianţă.
  Ai și posibilitatea de a permite sau a restricționa accesul pentru locțiitori.

  ally_forum

 

 • Platforma alianței

  Platforma alianţei este cea mai simplă şi se adresează alianţei tale. Trebuie doar să treci numele forumului şi descrierea acestuia şi să adaugi forumul. Doar membrii alianței tale pot citi mesajele din acest forum şi posta unele noi.
  Ai și aici posibilitatea de a permite sau a restricționa accesul pentru locțiitori.

  ally_forum

 

 • Platformă cu acces restrâns

  Această platformă funcţionează asemănor cu cea a confederaţiei. Mesajele pot fi citite şi postate numai de cei adăugaţi în listă - ţi se va cere acest lucru imediat ce vei încerca să faci o platformă de acest fel. Jucătorii pot fi adăugaţi folosind ID-ul lor sau numele. Această platformă va putea fi văzută doar de jucătorii din listă şi de administratorul/administratorii acesteia. Poţi adăuga o rubrică nouă apăsând pe simbolul '+' și există posibilitatea de a permite sau a restricționa accesul pentru locțiitori.

  ally_forum

 

Rezultatele

 
Mai jos e o imagine cu un exemplu de forum pe care l-ai putea avea dacă urmezi paşii descrişi mai sus. Am marcat zona unde se află fiecare forum. Roşii sunt platformele publice, care pot fi văzute de toţi jucătorii. Albastrul reprezintă platformele la care au acces alianţele adăugate. Cu verde este marcat forumul alianţei, care poate fi citit de membrii alianţei şi unde numai aceştia postează. În cele din urmă, cu galben e marcată platforma cu acces restrâns, unde doar jucătorii adăugaţi în listă au acces şi pot posta.

ally_forum


Dacă apeși pe butonul edit , imaginile din stânga forumurilor se vor schimba în mici meniuri, pe care le poţi folosi pentru a edita forumurile. Apasă pe aceste mici meniuri şi vezi ce se întâmplă.


BBCode

Noul forum acceptă doar anumite comenzi "BBCode". Mai jos, este o listă:
•    [b]Îngroşat[/b]
•    [u]Subliniat[/u]
•    [i]Cursiv[/i]
•    [color=red]Text roşu[/color]
•    [quote]Citat[/quote] SAU [quote=numele jucătorului]Citat cu menţionarea numelui autorului[/quote]
•    [list] [*]Listă[*]Listă[/list]
•    [village=(coordonată x|coordonată y)] sau [village=coordonată x|coordonată y] sau [village=ID de pe hartă] - te va trimite la informaţiile despre sat. Momentan există unele probleme cu această comandă.
•    [player=uid] (uid = ID-ul jucătorului)- trimite la profilul jucătorului respectiv.  Momentan există unele probleme cu această comandă.
•    [alliance=aid] (aid = ID-ul alianţei) - trimite la profilul alianţei.  Momentan există unele probleme cu această comandă.
•    [Legionnaire] simbolul legionarului. Poţi face asta cu orice trupă, trebuie doar să fii atent la modul de scriere a cuvântului, inclusiv la majuscule! Uită-te la instrucţiunile din joc pentru a afla numele (atenţie - cele în engleză!).
Codul [color=] poate conţine următoarele culori: 'aqua' (albastru deschis), 'black' (negru), 'blue' (albastru), 'fuchsia' (roz), 'gray' (gri), 'green' (verde), 'lime' (verde deschis), 'maroon' (maro), 'navy' (bleumarin), 'olive' (kaki), 'purple' (mov), 'red' (roşu), 'silver' (argintiu), 'teal' (albastru-verzui), 'white' (alb), 'yellow' (galben) sau valorile culorilor în mod hexadecimal, de exemplu *00F sau *0000FF (pentru albastru).

Ca alternativă, poţi folosi butoanele aflate deasupra locului unde scrii textul:

ally_forum

 

Probleme?

ally_forum


Pur şi simplu şterge adresa trecută la "Legătură spre forum" şi problema se rezolvă.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu