Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Resurse - General

Resurse

Câmpurile de resurse

Îţi poţi accesa perspectiva câmpurilor de resurse apăsând click pe primul cerc din fereastra Travian. Dacă te uiţi cu atenţie vei vedea producţia resurselor pe oră, numărul de trupe (probabil nu există trupe) şi 4 tipuri de câmpuri de resurse.

Tip resurse
Aspect
Note
Lemn g1 Barbarii au trupe care necesită mult lemn pentru fiecare instruire. Vila costă mult lemn pentru fiecare extindere a sa.
Lut g2 Lutul este resursa cea mai importantă pentru tribul Dac. Instruirea trupelor necesită foarte mult lut.
Fier
g3 Această resursă este folosită în principal în armura scumpă a trupelor şi zidului Roman. Din această cauză, Romanii sunt mereu în căutare de Fier.
Hrană
g4 Cea mai tulburătoare dintre cele 4 tipuri de resurse. Clădirile costă mai puţină hrană comparativ cu celelalte resurse şi există un număr mai mare de câmpuri (6), pe când celelalte resurse au doar 4. Cu toate acestea nu vei avea destulă hrană. Acest lucru este datorat faptului că producţia de Hrană scade de fiecare dată când extinzi clădirile/câmpurile sau instruiești trupe.

Pentru a extinde un câmp de resurse, apasă click pe imaginea lui, apoi pe ”extinde la nivelul X”. Dacă acest buton nu este activat, vei putea citi care este motivul.

Încearcă să-ţi menţii producţia pe oră cât se poate de egal şi  hrana la jumate. De exemplu:

Lemn: 100/ oră
Lut: 100/ oră
Fier: 100/ oră
Hrană: 50/ oră


Bineînţeles trebuie să-ţi adaptezi producţia de resurse pe oră la nevoile tale, aceasta este doar o regulă generală.

 Loc de depozitare - - Grânar şi Hambar
 Grânarul şi Hambarul stochează resursele produse pentru a fi folosite mai târziu. Hambarul stochează Lemnul, Lutul şi Fierul pe când Grânarul stochează doar Hrană. Mai târziu, aceste clădiri sunt foarte importante şi sunt de asemenea cerute de clădiri precum Târgul. Pe final de server, Grânar Extins  şi Hambar Extins  de asemenea devin disponibile pentru constructorii de Minuni ale Lumii.


Fabricile - - Fabrică de cherestea, Fabrică de cărămidă, Topitorie, Moară şi Brutărie
 Fabricile sunt clădiri care-ţi dau bonus pe producția unei anumite resurse. Fiecare resursă are propria fabrică şi Hrana are chiar 3 fabrici.

  • Lemn:  Fabrica de cherestea   vede toată stare brută a lemnului venit din Păduri crescând productia cu maxim 25%. Are ca cerinţă Pădure  nivel 10.
  • Lut:  Fabrica de cărămidă  procesează tot Lutul venit din Puţurile de lut, crescând productia cu maxim 25%. Are ca cerinţă Puţ de lut  nivel 10.
  • Iron: Topitoria   face blocuri de fier din minereu de fier brute din minele de Fier, crescând producţia cu maxim 25%. Are ce cerinţă Mină de fier nivel 10
  • Crop: Moară  procesează culturile de cereale brute, Crescând producţia ta cu maxim 25%. Are ca cerinţă Lan de grâu nivel 5. Când ai extins+o la nivel 5 si ai un Lan de grâu nivel 10, poţi construi Brutărie , care îşi mai adaugă încă 25% .

Stocare avansată - - Grânar Extins  şi Hambar Extins
Odată cu avansarea serverului, e posibil să vrei să stochezi mai multe resurse. Acest lucru este posibil prin obţinerea artefactelor care oferă această opțiune.

În satele ce deţin Minuni ale Lumii, puteţi construi Grânarul Extins şi Hambarul Extins chiar dacă nu aveţi artefactul care vă permite construirea lor.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu