Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Clădiri / Construcții - General

La început ar trebui să te concentrezi asupra resurselor. Apasă pe Perspectivă sat și alege unul din cele 18 câmpuri de resurse (lemn, lut, fier și hrană). La final, apasă click pe ”Extinde la nivelul 1”.
Pe parcurs, vei avea posibilitatea de a construi și clădiri mai avansate. Acestea sunt afișate atunci când apeși pe un loc liber de construcție (”șantier”).

Perspectivă sat

Resursele sunt cele mai importante; ai nevoie de ele pentru orice. În Travian există lemn, lut, fier și hrană.

Poți vedea câmpurile de resurse în perspectiva satului (Butonul ”Resurse”). Fiecare sat are 18 câmpuri. Primul sat are întotdeauna 4 păduri, 4 puțuri de lut, 4 mine de fier și 6 lanuri de grâu, dar în alte terenuri din jurul satului tău, câmpurile de resurse pot fi distribuite altfel.

La început, câmpurile de resurse nu sunt mărite (nivel 0 din 10 pentru satele normale). La nivelul 0, câmpurile produc doar 3 unități de resurse pe oră. Le poți mări nivelul în momentul în care deții resurse suficiente în Hambar. Dacă dai click pe unul din câmpuri, se va deschide un meniu cu un text asemănător:


Costuri pentru a extinde structura la nivelul 1:

Chiar sub acel text vei avea un buton pentru a activa ordinul de construcție.


Poți anula construcția, prin apăsarea pe x-ul roșu: (Cancel) din perspectiva satului, dar nu vei primi înapoi întreaga sumă investită în modernizare!

Centrul satului

În centrul satului poți vedea mai multe locuri de construcție. Acestea pot fi ocupate, pe rând, cu clădiri. În mod normal, poți construi clădirile unde dorești, cu două excepții: adunarea și zidul.

Cu excepția beciului, a hambarului și a grânarului, fiecare clădire poate fi construită doar o singură dată într-un sat. Cele 3 clădiri menționate pot fi construite de mai multe ori, cu condiția ca prima clădire de fiecare tip să fi fost modernizată la nivelul maxim.

Clădirile au utilizări diferite, de natură politică, economică sau militară. În plus, trebuie să îndeplinești anumite cerințe pentru a putea construi anumite clădiri, cerințe ce pot fi vizualizate în meniul clădirii sau arborele clădirilor.

Arborele clădiri

O diagramă completă și clară a clădirilor și a cerințelor acestora este afișată mai jos. Apasă click pe ea pentru a o vedea în întregime. Târgul necesită un Hambar nivel 1 și un Grânar nivel 1!

BuildingtreeClădiri

Clădirile și resursele sunt două din cele mai importante aspecte ale jocului. Îți oferă posibilitatea de a instrui trype, de a stoca resurse, de a te alătura alianțelor și de a face rost de resurse.

Câmpurile de resurse
Poți accesa perspectiva resurselor prin apăsarea primului buton din meniul de sus. Aici vei vedea producția pe oră, trupele (nu deții trupe, probabil...) și 4 tipuri de resurse:

Tip resursă
Aspect Note
Lemn lumber.gif Barbarii ca trib au trupe a căror instruire necesită mult lemn. Modernizarea vilei necesită, de asemenea, mult lemn.
Lut clay.gif Lutul este cea mai importantă resursă a tribului Dac. Atât instruirea trupelor, cât și dezvoltarea satului necesită mult lut.
Fier iron.gif Această resursă e folosită în principal în zidul și armura Romanilor. Din această cauză, Romanii sunt mereu în căutare de fier.
Hrană crop.gif  Cea mai tulburătoare dintre cele 4 tipuri de resurse. Clădirile costă mai puţină hrană comparativ cu celelalte resurse şi există un număr mai mare de câmpuri (6), pe când celelalte resurse au doar 4. Cu toate acestea nu vei avea destulă hrană. Acest lucru este datorat faptului că producţia de Hrană scade de fiecare dată când extinzi clădirile/câmpurile sau când instruiești trupe.

Pentru a extinde un câmp, apasă pe el, apoi pe ”Extinde la nivelul X”. Dacă butonul este inactiv, va fi afișat motivul.


Încearcă să menții producția de resurse cât mai echilibrată, iar producția hranei să fie 50% din producția celorlalte tipuri. De exemplu:

Lemn: 100/ oră
Lut: 100/ oră
Fier: 100/ oră
Hrană: 50/ oră


Bineînţeles trebuie să-ţi adaptezi producţia de resurse pe oră la nevoile tale, aceasta este doar o regulă generală.Clădirile

Clădirile din Travian îți permit să faci orice, în afară de a produce resurse, lucru realizat de câmpurile de resurse. Pentru a construi o clădire, deschide meniul ”Centrul satului” (al doilea buton din meniul de sus), iar apoi apasă click pe un loc liber de construcție (numit ”șantier”). Cele mai importante clădiri sunt listate mai jos.

Loc de depozitare - - Grânar şi Hambar
Grânarul şi Hambarul stochează resursele produse pentru a fi folosite mai târziu. Hambarul stochează Lemnul, Lutul şi Fierul, pe când Grânarul stochează doar Hrană. Mai târziu, aceste clădiri sunt foarte importante şi sunt de asemenea cerute de clădiri precum Târgul. Pe final de server, Grânar Extins  şi Hambar Extins  de asemenea devin disponibile pentru constructorii de Minuni ale Lumii.

Primăria
Primăria este cea mai importantă clădire în Travian. Aproape toate clădirile necesită o primărie de nivel X pentru a fi construite, iar modernizarea Primăriei îți va micșora timpul de construcție pentru clădiri și câmpuri de resurse. Începând cu nivelul 10 al primăriei, vei putea să și demolezi clădirile din satul respectiv.

Clădiri militare - Fierăria, Cazarma, Grajdul, Atelierul, Reședința eroului, Arena, Zidul, Palisada și Meterezele.
Clădirile militare îți permit să instruiești, îmbunătățești și să-ți gestionezi armata. Cele mai importante sunt Adunarea și Cazarma. Aruncă o privire pe pagina "Clădiri militare". Below is a list of the other important military buildings. Mai jos este o listă a altor clădiri militare importante.

  • Zidurile:  Zidul romanilor, Palisada și Meterezele protejează satele împotriva atacurilor altor jucători, oferind un bonus defensiv de 3, 2.5 sau 2 % per nivel. În plus, valoarea defensivă de bază a satului va fi mărită cu 6, 8 sau 10 puncte defensive per nivel.
  • Îmbunătățiri: Fierăria mărește valoarea defensivă și ofensivă a trupelor tale.
  • Cercetare: În Academie poți cerceta noi tipuri de trupe, atât timp cât deții clădirile necesare.
  • Instruire: În Cazarmă, Grajd și Atelier poți instrui trupe cu care vei ataca/te vei apăra mai târziu.
  • Reședința eroului și Oazele: Așa cum poți vedea atunci când deschizi Harta, există mai multe văi cu animale. Poți anexa aceste oaze satelor tale, cu ajutorul eroului, pentru a-ți mări producția de resurse.
  • Viteză: În momentul în care vei ataca la distanțe destul de mari, Arena este foarte folositoare, mărind viteza trupelor tale după parcurgerea a 20 de parcele.

Industrii secundare - Fabrica de cherestea, Fabrica de cărămidă, Topitoria, Moara și Brutăria
Industriile secundare sunt clădiri care oferă un bonus la producția de resurse. Fiecare resursă are o clădire specifică, iar hrana are chiar și o a treia clădire.

  • Lemn:  Fabrica de cherestea vede toată stare brută a lemnului venit din Păduri crescând productia cu maxim 25%. Are ca cerinţă Pădure  nivel 10.
  • Lut:  Fabrica de cărămidă procesează tot Lutul venit din Puţurile de lut, crescând productia cu maxim 25%. Are ca cerinţă Puţ de lut  nivel 10.
  • Fier: Topitoria  face blocuri de fier din minereu de fier brute din minele de Fier, crescând producţia cu maxim 25%. Are ce cerinţă Mină de fier nivel 10
  • Hrană: Moara procesează culturile de cereale brute, crescând producţia ta cu maxim 25%. Are ca cerinţă Lan de grâu nivel 5. Când ai extins-o la nivel 5 și ai un Lan de grâu nivel 10, poţi construi Brutăria, care îți mai adaugă încă 25% la producția de hrană.

Expansiune - Palat și Vilă

Pe măsură ce primul tău sat crește, vei fi nevoit să fondezi sate noi. Acest lucru este posibil prin instruirea coloniștilor. Coloniștii pot fi instruiți în momentul în care ai un loc liber de expansiune, mai exact atunci când ai un Palat la nivel 10, 15 sau 20, sau o Vilă la nivelul 10 sau 20.Comerț - Târg și Oficiu comerț
Vei avea întotdeauna cantități diferite de resurse atunci când ești activ în joc. Pentru a le egala, poți să schimbi resurse cu alți jucători, folosind Târgul. Mai târziu, în joc vei avea nevoie de comercianți care să transporte mai multe resurse, lucru care poate fi realizat construind Oficiul de comerț.

ID-uri clădiri

 (ID-uri clădiri (gid)
gid Clădire   gid Clădire   gid Clădire
1 Pădure   16 Adunare   30 Grajd extins
2 Puț de lut   17
Târg   31 Zid
3 Mină de fier   18 Ambasadă   32 Metereze
4 Hrană   19 Cazarmă   33 Palisadă
5 Fabrică de cherestea   20 Grajd   34 Arhitect
6 Fabrică de cărămidă   21 Atelier   35 Berărie
7 Topitorie   22 Academie   36 Temniță
8 Moară   23 Beci   37 Reședința eroului
9 Brutărie   24 Casa de cultură   38 Hambar extins
10 Hambar   25 Vilă   39 Grânar extins
11 Grânar   26 Palat   40 Minunea Lumii
13 Fierărie   27 Trezorerie   41 Adăpătoare
14 Arenă   28 Oficiu comerț      
15 Primărie   29 Cazarmă extinsă  
 

Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu