Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

05. Perspectiva/centrul satului și harta

beginner


Aceasta este perspectiva satului, pagina pe care o vei vedea după ce te loghezi în joc. Aici se află câmpurile de resurse; le poţi dezvolta (le ridici nivelul) pentru a mări producţia. În acest moment, nu ai câmpuri dezvoltate; asta înseamnă că ele produc o cantitate minimă de resurse, pe care va trebui să o măreşti pe parcurs ce îţi creşte satul. Înainte de a începe, hai să ne luăm puţin timp pentru a învăţa mai multe despre Perspectivă şi despre resurse.

01.  Caseta 1: Aceasta este lista cu resursele pe care le deţii acum în sat şi cantitatea pe care o poţi depozita. Nu poţi deţine mai multe resurse decât cantitatea pe care o poţi depozita şi îţi recomandăm să nu laşi hambarele să se umple, pentru că ar fi resurse în exces şi s-ar risipi. Liniile de sub numere vor fi verzi dacă nu există pericol de risipire şi vor deveni roşii de-ndată ce resursele dau pe-afară. Dacă apeși pe fiecare resursă, o pagină specială se va deschide, cu rezumatul producției.

În partea dreaptă, la capătul rândului, se află imaginea unui snop de grâu, cu un X roşu deasupra. Acel număr arată hrana disponibilă. Hrana disponibilă reprezintă cantitatea totală a hranei, ce poate fi folosită pentru construcțiile din sat.

Caseta 2: Acestea sunt câmpurile tale de resurse. Pe măsură ce satul tău creşte, va trebui să ridici aceste câmpuri, ca să crească şi producţia de resurse. Momentan, spaţiile acestea sunt goale şi vor rămâne aşa până când începi să construieşti. Nu uita: aceste câmpuri de resurse sunt fundamentul pe care vei dezvolta o economie sănătoasă. Niciun sat nu poate funcţiona fără ele. În Travian, există patru tipuri de resurse ce pot fi produse: hrană (numită şi grâu), lemn, fier şi lut. Toate patru sunt importante, dar hrană trebuie să ai mereu din abundenţă, întrucât vei avea nevoie de tot mai multă, în funcţie de numărul de locuitori şi de trupe. De asemenea: unele resurse sunt mai importante pentru un anumit trib. Dacii, de exemplu, au nevoie de mult lut. Romanii au nevoie de mai mult fier, iar barbarii vor folosi din abundenţă lemn.

Caseta 3: This shows the troops movement. If there are any incoming or outgoing troops currently on their way, you will be able to see them here. Keep in mind, that scouts can't be seen. They can be discovered after the scouting attempt.

Caseta 4: Aici este indicată cantitatea de resurse produse în acest moment de satul rău, într-o oră. Pe măsură ce vei construi şi dezvolta câmpurile de resurse, producţia va creşte.

Caseta 5: Acest buton îți oferă posibilitatea de a cumpăra cu aur un bonus pentru producție.

Caseta 6: Aici sunt indicate trupele care se află în acest moment în satul tău. Întrucât abia ai început să joci şi nici nu ai construit Adunarea, nu ai încă trupe în sat.

beginner


Acesta este centrul satului, unde poţi construi noi clădiri şi unde vei cerceta şi antrena trupele. Vei constata că o clădire este deja construită, anume Primăria. Primăria este una dintre cele mai importante clădiri pe care le ai, întrucât este necesară pentru a construi aproape orice altă clădire. După cum observi, în satul tău sunt nişte cercuri: acestea sunt parcele pentru clădiri şi reprezintă locul unde vei putea construi noi structuri. Mai sunt şi câteva locuri mai puţin vizibile, unde vei construi două clădiri mai deosebite:

1. (Roşu): Aici poți construi Zid (Romani), Metereze (Barbari) sau Palisada (Daci). Oricare din aceste ziduri îți va proteja satul. Cu cât este mai mare nivelul, cu atât va crește și bonusul defensiv al zidului.

2. (Portocaliu): Aici poți construi Adunarea. Trupele tale se întâlnesc aici. Aceasta este folosită pentru a trimite trupe, dar şi pentru a stabili ţintele pentru catapulte. Cu cât e mai mare nivelul Adunării, cu atât mai bine vor lovi catapultele ţinta dorită. Adunarea este necesară şi pentru a construi Cazarma şi alte câteva clădiri, prin urmare nu vei putea antrena soldaţi în sat dacă nu ai construit Adunarea.

Butonul cu semnul plus din imaginea de mai sus (partea stângă sus), îți permite să afișezi sau să ascunzi nivelul clădirilor.

 

map


Aceasta este harta principală, folosită pentru întregul joc. În centrul hărţii, marcat printr-un pătrat galben, se află satul tău. Satele care nu au nicio culoare, sunt sate vecine. Pătrățelele albastre sunt satele membrilor alianței tale. Pătrățelele verzi indică jucătorii din alianţele aliate cu a ta, iar satele marcate cu verde deschis sunt ale jucătorilor cu care alianța ta are un pact de non-agresiune (PNA). Dacă dai click pe un sat, vei vedea detalii despre satul respectiv: numele jucătorului căruia îi aparține, populația și aianța acestuia. Vei avea și posibilitatea de a-l ataca sau de a trimite negustori.

Aceasta este o oază. Eroul tău le poate cuceri, dacă îți modernzezi Reședința eroului: nivel 10 pentru a cuceri o oază, nivel 15 pentru a cuceri 2 oaze și nivel 20 pentru a cuceri 3 oaze pe satul respectiv. Oazele produc un bonus la producția de resurse a satului. Dacă apeși click pe ea, vei vedea informații precum numărul de animale sălbatice care se află acolo și procentul bonusului. De asemenea, ai opțiunea de a ataca oaza pentru a lua resurse.

În oricare altă pătrățică de pe hartă poți fonda un sat. Acestea sunt numite văi pustii. Dar există și Pustietate. Acolo nu poți fonda sate și nici nu poți să furi resurse. Dar arată plăcut! :)

Cercul roşu în care apare cifra 2 conţine spaţii pentru numere (coordonate) şi poate fi folosit ca "scurtătură" pentru folosirea hărţii. Dacă introduci numere aleatorii, de exemplu -29 şi -82, vei ajunge într-un loc aleatoriu pe hartă, descris de cele două numere, la fel ca într-un tabel uriaş cu pătrăţele.

Există mult mai multe informații despre hartă și opțiunile acesteia. Le poți citi aici


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu