Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

06. Statistici, rapoarte/mesaje și profil

Statistici

beginner


Pe pagina cu statistici poţi compara satul tău (şi dezvoltarea întregului tău cont) cu satele altor jucători. În partea de sus a paginii cu statistici, sunt diverse opţiuni, cu ajutorul cătora poţi vedea toate categoriile de statistici: cei mai mari jucători ca număr al populaţiei, alianţele cu cele mai multe puncte, cele mai dezvoltate sate, cei mai buni şi puternici eroi, aşa numita perspectivă PLUS (arătându-ţi dezvoltarea generală a serverului, din punct de vedere economic) şi, în cele din urmă, statistica generală, care îţi arată informaţiile generale despre server.
Dacă rămâi pe pagina cu statisticile JUCĂTOR(I), vei vedea că există încă o serie de subcategorii: statisticile privind cel mai bun atacator, cel mai bun apărător şi Top 10. Aceste statistici îţi arată cei mai buni jucători ofensivi şi defensivi, precum şi poziţionarea ta printre ei. Lista cu Top 10 îţi arată cei mai buni 10 jucători din cele 2 categorii (şi câteva alte categorii). Pagina de statistici poate fi foarte utilă dacă vrei să te lauzi prietenilor sau familiei sau dacă pur şi simplu vrei să vezi cine e cel mai bun. Tab-ul Minunea Lumii îi va afișa satele Natare, în care pot fi construită o Minune a Lumii, cât și nivelul acestora, în momentul în care sunt introduse pe server.

 

Rapoarte și Mesaje

 Atât rapoartele cât şi mesajele sunt importante pentru un cont în dezvoltare.

Comunicarea cu ceilalţi şi informaţiile despre ceea ce se întâmplă pe contul tău sunt vitale când vine vorba despre conducerea unui imperiu uriaş şi puternic.


Rapoarte

beginner

 

Vei primi un raport de fiecare dată când se întâmplă ceva important în imperiul tău. În general, vei primi mesaje când: s-a desfăşurat un transfer de resurse (vei primi două rapoarte: unul despre comercianţii tăi care au livrat resursele în alt sat şi altul cu negustorii străini care ţi-au adus ţie resurse; dacă transferul este către un alt sat al imperiului tău, vei primi un singur raport, prin care eşti anunţat că resursele au fost transferate cu succes), ai fost atacat, ai atacat tu pe cineva, ai primit sau ai trimis întăriri, ai dus la capăt o aventură şi aşa mai departe.

Există şi posibilitatea de a filtra rapoartele. Vei observa că există o serie de opţiuni care îţi permit să alegi categoria de rapoarte pe care vrei să le vezi. Poţi alege să le vezi pe toate (fereastra care se deschide automat când apeşi pe butonul ce duce spre rapoarte), poţi vedea doar rapoartele despre trupe, cele despre schimburile de resurse sau rapoartele privind aventurile (numite "Diverse"). Ai, de asemenea, posibilitatea de a arhiva rapoartele pe care vrei să le păstrezi, astfel încât le vei putea şterge liniştit pe cele de care nu ai nevoie. Versiunea T4 are o opţiune nouă privind rapoartele, ultimul buton din meniu: fereastra cu "Împrejurimile" îţi arată evenimentele desfăşurate în apropierea satelor tale. Acestea pot include atacuri împotriva oazelor sau bătălii ce au avut loc în apropiere.

Le poţi arăta şi altor jucători rapoartele, de exemplu prietenilor sau colegilor de alianţă. Dar ar trebui să ţii minte: nu este permis să faci publice rapoartele de luptă care includ un alt jucător şi de la care nu ai primit permisiunea de a publica rapoartele.

Mesaje

beginner

Vei avea nevoie de mesaje (IGM – In Game Messages) pentru comunicarea cu alţi jucători. Poţi primi mesaje şi, desigur, să trimiţi. Pe pagina cu mesaje, vei vedea "cutia poştală" cu mesajele primite precum şi mesajele trimise. Există şi un buton care îţi deschide o pagină goală, pentru a scrie noi mesaje. La fel ca şi în cazul rapoartelor, poţi arhiva mesajele pe care vrei să le păstrezi, dacă ești membru Gold club. Există și o opțiune pentru a ignora jucători. Jucătorii ignorați nu vor mai putea să-ți trimită mesaje.

De asemenea, este posibil ca Echipa Travian să comunice cu tine prin mesaje private; căsuţa din dreptul fiecărui mesaj primit de la aceasta va fi de altă culoare: roşu dacă mesajul e de la Multihunter şi verde în cazul Suportului.

 

Profil

beginner

În poza de mai sus 6 butoane au fost marcate cu roșu. Primele două sunt pentru a accesa profilul de joc și preferințele (detalii mai jos).

Următoarele două butoane te redirecționează către forum și chat. Ambele pot fi folosite dacă vrei să discuți cu echipa Travian sau comunitatea Travian.

Butonul cu semnul de întrebare îți oferă mai multe lucruri folositoare, cum ar fi tutoriale. Există și un link de contact pentru Support-ul jocului sau Multihunter, dacă este cazul.
Ultimul buton te va deloga din joc.

Profilul jucătorului a fost împărțit în secțiuni diferite.

Profilul de bază (Vedere generală)

Primul buton e "Vederea generală", unde poţi vedea actualul conţinut al profilului tău. Această pagină include diverse informaţii de bază despre tine: vârsta, sexul, locaţia - pe care poţi alege să le ascunzi sau să le faci publice. De asemenea, va apărea o listă cu satele tale şi cu oazele anexate acestora. În partea dreaptă, există o mică imagine a eroului tău: va fi arătat cu toate obiectele cu care e echipat.
De aici, poţi accesa şi pagina de editare a contului, apăsând pe link-ul verde de editare de la profil.

Ajungem astfel şi la pagina unde editezi/adaugi informaţiile care vrei să le fie arătate celorlalţi. Poţi folosi această pagină şi pentru a edita numele satelor tale, oricând în timpul jocului. Dacă ai reuşit să câştigi o medalie, apasă pe link-ul de la profil pentru a primi codul care trebuie folosit. Pentru a le face publice, codurile trebuie scrise într-una dintre cele două casete care conţin informaţiile despre contul tău.

Preferințe / Opțiuni

beginner


Opţiunea "Preferinţe" e foarte utilă, mai ales dacă foloseşti Contul Plus. Poţi folosi această pagină pentru a adăuga link-uri directe spre obiective de pe contul tău, pentru o navigare mai uşoară. De asemenea, poţi seta filtre pentru rapoarte, adică poţi alege ce rapoarte nu doreşti să primeşti, prin bifarea căsuţelor respective. În plus, poţi stabili numărul de mesaje care să apară pe o pagină. În cele din urmă, ultima opţiune îţi permite să schimbi fusul orar.

Al doilea tab (și probabil cel mai important): “Cont”. Această pagină poate fi accesată doar de proprietarul contului, însemnând că locţiitorul nu poate face nicio modificare aici. În primul rând, această opţiune îţi permite să schimbi parola contului şi adresa de e-mail pe care este înregistrat contul. Mai ales ultima opţiune menţionată e importantă, pentru că lucruri precum transferurile de aur nu sunt posibile dacă nu mai ai acces la adresa de e-mail care corespunde contului. De fiecare dată când vei schimba adresa de e-mail, vei primi două mesaje: unul trimis către adresa veche şi unul către noua adresă, informându-te că s-a operat o modificare.

Următoarea opţiune de pe această pagină îţi permite să pui contul la şters. Până la ştergerea contului trebuie să treacă 72 de ore (trei zile). Pe parcursul tuturor celor 72 de ore poţi anula ştergerea.

Ultima parte îţi oferă posibilitatea să alegi dacă vrei să primeşti ştiri de la Echipa Travian. E bine să fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă, deci ar fi o idee bună să bifezi căsuţa!

Mai departe, pagina "Locțiitor” e importantă pentru că aici stabileşti sau anulezi relaţia cu locţiitorii. Poţi avea doi locţiitori şi poţi fi locţiitor pentru cel mult două conturi. Când alegi locţiitorii, vei vedea câteva căsuţe: bifându-le sau debifându-le îi permiţi locţiitorului tău accesul la diverse opţiuni. Ia-ţi timp pentru a decide ce îi permiţi locţiitorului să facă: dacă bifezi toate căsuţele, locţiitorul poate face tot ce poți face şi tu, mai puţin să opereze schimbări pe pagina "Cont". Pentru a stabili locţiitorul, scrie-i numele în caseta goală şi apoi apasă pe buton pentru a salva, în partea de jos a paginii. Numele locţiitorului va apărea acolo; apăsând pe X-ul roşu din dreptul său, vei putea pune capăt relaţiei de locţiitor.

Ultima opțiune este ”Vacanță”. Folosește vacanța pentru a-ți proteja satele cât timp ești plecat.
În timpul vacanței vor fi dezactivate următoarele acțiuni:

 • trimiterea sau primirea de trupe
 • începerea de noi ordine de construcție
 • utilizarea târgului
 • instruirea trupelor
 • alăturarea în alianțe
 • ștergerea contului

Pentru a activa această opțiune, trebuie să îndeplinești o serie de acțiuni:

 • Nu există trupe în deplasare
 • Nu există trupe în drum spre sat
 • Nu există alte trupe întărire la alți jucători
 • Nici un alt jucător nu are întăriri la tine
 • Nu deții un sat cu Minunea Lumii
 • Nu deții un artefact
 • Nu mai ești în protecția începătorului
 • Nu deții trupe prinse în celule.
 • Contul tău nu este în proces de ștergere.

Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu