Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Event jam (Blocaj de evenimente)

Ce e un blocaj de evenimente?

Dacă citești acest ghid, înseamnă că cel mai probabil întâmpini un blocaj de evenimente. Poți recunoaște un blocaj de evenimente (event jam) prin următoarele semne: timpul de construcție și de sosire a atacurilor este afișat ca 0:00:0?. Acest blocaj se întâmplă din cauza unor dificultăți tehnice ale serverelor.

Blocajul poate afecta orice tip de evenimente care au un cronometru, de exemplu: lupte sau construcții. De asemenea, poate conduce la rularea greoaie a jocului (încărcarea paginilor) sau chiar la întreruperi de conexiune.

În timpul unui blocaj de evenimente se păstrează ordinea acțiunilor și sunt procesate una câte una, însă cu o întârziere. Blocajul afectează toți jucătorii lumii de joc.

 

Cât durează?

De obicei, blocajele de evenimente sunt rezolvate rapid și totul va reveni la normal în scurt timp. Însă, în anumite cazuri, poate dura mai mult. Echipa noastră monitorizează constant lumile de joc și ia măsurile necesare pentru a corecta astfel de probleme. Nu e mereu o sarcină ușoară, mai ales pe serverele foarte populate (unde există mulți jucători înregistrați).

 

Ce pot să fac?

Blocajul de evenimente este o problemă a serverului, așa că tu nu poți corecta. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care să le ai în vedere pentru a ne ajuta să scădem numărul de evenimente de pe server:

- Nu reactualiza pagina jocului la fiecare câteva secunde - fiecare refresh adaugă o nouă acțiune pe server, fapt ce va duce la înrăutățirea situației.
- Nu anula evenimente în curs de desfășurare, cum ar fi construcțiile, deoarece resursele vor fi pierdute.
- Nu mai activa alte evenimente noi până când problema nu este corectată.
- Dacă observi un lag sau blocaj de evenimente la ore fixe (cum ar fi 09:00, 10:00), acest lucru ar putea fi cauzat de faptul că jucătorii își setează rutele de comerț la acele ore. De aceea, este indicat să folosiți ore aleatorii (08:57, 09:40, etc.)

 

În cazul în care situația nu se îmbunătățește după ceva timp, poți verifica forumul pentru a vedea dacă au fost postate anunțuri pe acest subiect. Dacă nu găsești un anunț pe forum, încearcă să contactezi Echipa de Asistență și să descrii problema întâmpinată.

Îți mulțumim pentru că ai citit acest ghid și îți mulțumim pentru răbdare până când vom corecta această problemă în joc.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu