Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Simulatorul de luptă

Ce reprezintă simulator de luptă?

Simulatorul de luptă îți permite să efectuezi analize ofensive și defensive; poate simula (mai mult sau mai puțin probabil) rezultatul unei bătălii, în funcție de informațiile pe care le introduci. Se iau în calcul foarte mulți factori, prin urmare, simulatorul nu este 100% precis, așadar nu-ți va oferi un rezultat exact al luptei. Dar. dacă ești familiar cu opțiunile simulatorului, poți să îți faci o idee în privința a ceea ce trebuie să faci pentru a-ți asigura victoria. De exemplu: mărește numărul trupelor, nivelul de îmbunătățire a trupelor, adaugă unități specifice pentru a învinge trupele adversarului etc. Pot exista mii de variante, în funcție de triburi și trupele folosite în luptă (atât atacatorul, cât și apărătorul/apărătorii).

 

Cum să folosești simulatorul de luptă

Pentru a accesa simulatorul, trebuie ca Adunarea să fie construită. Îl poți accesa din adunarea oricărui sat. 

Voila! L-ai deschis. Acum să explicăm despre ce e vorba:

Vei observa că există două tabele: cel din partea stângă este pentru atacator, iar cel din partea dreaptă pentru apărător.

homepage


Modul de folosire a acestor tabele se explică de la sine. Dacă anumite trupe nu sunt folosite în luptă, lasă căsuțele goale. În prima căsuță poți introduce numărul trupelor, iar în a doua căsuță poți introduce nivelul trupelor (îmbunătățirile din Fierărie - valoarea maximă este 20, cât nivelul clădirii). Ultimele 2 tipuri de trupe sunt Administratorii și Coloniștii. Aceste două tipuri de trupe nu pot fi îmbunătățite, prin urmare nu există o a doua căsuță pentru ele. Poți introduce doar numărul lor:

 

homepage

 

Tabelele de mai jos necesită alte informații. Un factor important este populația atacatorului și a apărătorului (nu doar a satului, ci populația întregului cont). Dacă se trimit catapulte în atac, atacatorul are opțiunea de a adăuga nivelul clădirii țintă și nivelul Artitectului, dacă există unul în satul atacat. Amintesc faptul că Arhitectul (în funcție de nivelul clădirii) crește durabilitatea clădirilor din sat, făcând restul clădirilor mai rezistente în fața atacurilor cu catapulte. Atât nivelul clădirii, cât și nivelul arhitectului sunt importante și pentru atacator, dar și pentru apărător. Din punctul de vedere al atacatorului: Vrea să afle câte nivele va demola; Iar din punctul de vedere al apărătorului: Vrea să afle cât damage poate lua, înainte ca o clădire să fie distrusă.

Notă: Căsuța atacatorului Nivel țintă catapulte NU este căsuța în care trebuie să introduci nivelul catapultelor cu care ataci. Această informație este trecută în primul set de tabele, unde ai trecut și numărul de catapulte.

homepage


Următoarele două căsuțe din tabelul atacatorului sunt pentru Erou. Poți calcula bonusul ofensiv și forța eroului. Aceste căsuțe nu există și pentru apărător. Acest lucru nu înseamnă că, dacă eroul apărătorului participă în luptă, va fi neglijat! Totuși, pentru apărător există alți doi factori importanți: Zidul și vila/palatul. Ele oferă bonus defensiv apărătorului. De asemenea, nivelul vilei/palatului este crucial în determinarea rezultatului în caz de cucerire.

 

Am început să explic funcțiile simulatorului de sus în jos.Dar, în realitate, nu le vei folosi în această ordine. În primul rând trebuie să setezi tribul atacatorului și al apărătorului/apărătorilor.

homepage


Observă faptul că selecția atacatorului se face prin puncte. De ce? Pentru că nu poți alege mai mult de un atacator. Dar, simulatorul oferă posibilitatea de a alege mai mulți apărători, pentru a include și întăririle care apără satul. Poți selecta câte triburi sunt necesare, inclusiv Natura. În final, poți selecta tipul atacului: normal sau raid. Să ne reamintim diferența dintre un atac normal și unul raid: într-un atac normal trupele care atacă vor lupta până când una din cele două armate este invinsă. Dacă le trimiți în raid, trupele se vor retrage dacă sunt depășite numeric de apărător, iar o parte din ele se vor întoarce, cu resursele pe care au reușit să le fure.

Acum, să presupunem că există un atacator (nu are importanță tribul) și un apărător Dac ce a primit întăriri de la toate cele 3 triburi. Dacă ai selectat toate cele 3 triburi, tabelul apărătorului se va extinde, pentru a-ți permite să introduci trupele tuturor apărătorilor:

 

homepage


Pentru a schimba setările initiale ale simulatorului, selectează din tabelul de jos triburile și tipul atacului. Lasă căsuțele trupelor necompletate și apasă pe butonul ”simulează atac”. Astfel, simulatorul se va schimba, oferindu-ți tabelele corespunzătoare alegerilor tale.

Acum poți să introduci informațiile despre atacator și despre toate cele 3 triburi din apărare. În cazul în care există o defensivă mai numeroasă, în care, să zicem că au fost implicați 6 Romani, 6 Daci și 3 Barbari, va trebui să aduni totalul de trupe pentru fiecare trib în parte. Nu contează câți jucători au participat în apărare, ci tribul acestora.

Aici intervine partea în care simulatorul nu oferă o precizie de 100%: nu toți jucătorii care participă la apărarea satului vor avea același nivel la trupe (îmbunătățiri). Dar vei putea măcar să simulezi atacul fără upgrade-uri. Pe măsură ce serverul înaintează, aproape toți jucătorii vor avea nivelul maxim la îmbunătățiri.

Am ales mai sus apărător Dac; trupele acestuia vor fi adunate cu celelalte întăriri dacice. Acest lucru ne îndreaptă atenția spre al doilea set de tabele - tabelul atacatorului va fi la fel, pentru că este vorba de un singur atacator. Dar, tabelul apărătorului s-a schimbat - am incorporat toate cele 3 triburi. Din moment ce apărătorul nostru este Dac, trebuie să introduci doar informațiile LUI! În acest caz, ceea ce este cel mai inportant - nivelul palisadei și nivelul Arhitectului, dacă satul respectiv este capitala și dacă această clădire a fost construită în sat. Celelalte tipuri de ziduri nu contează. Menționez încă o dată: doar pentru că nu există căsuțe pentru eroii din apărare, acest lucru nu înseamnă că aceștia nu au efect în luptă Dimpotrivă, pot juca un rol foarte important în rezultatul real.

După ce ai introdus toate informațiile, trebuie doar să mai apeși pe butonul ”Simulează atac”.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu