Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Ghidul lui Bandgeek pentru Începători

Capitolul II: Alianța, Informații / Contact Echipa Travian


Partea 1: Informații cu privire la aliantă
Partea 2: Contactează Multihunter-ul
Partea 3: Contactează serviciul Suport
Partea 4: Contacteaza serviciul Plus
Partea 5: Contactează Managerul Comunității
Partea 6: Contactează alte servicii
Partea 1: Informații cu privire la alianță

Cum aleg alianța potrivită pentru mine?

Am intrat în alianță și am primit prerogativele pentru a conduce alianța. Ce sunt prerogativele acestea si cum le folosesc?

Bine ai revenit! Una dintre misiunile ce trebuie să le faci imediat dupa ce ai creat contul este să creezi o alianță sau sa intri într-o alianță deja creată. Ei bine, cum alegi alianța potrivită pentru tine? Pe fiecare server există zeci de alianțe. Nu toate alianțele sunt potrivite nevoilor tale. Unele alianțe au cerințe speciale, altele doresc doar jucători ce practică un joc agresiv, iar altele doresc jucători implicați, dar mai relaxați. Decizia de a te alătura unei alianțe este foarte importantă, iar alegerea unei alianțe este o decizie ce te poate ajuta pe parcursul serverului. În acest ghid îți voi explica tot ce trebuie să știi despre alianțe.

Pentru început trebuie să-ți manifești dorința de a te alătura unei alianțe. Cele mai multe alianțe nu vor accepta daca vei transmite un mesaj de tipul ”Mă pot alătura vouă?”. Te voi învăța cum trebuie scris un astfel de mesaj, prin care îți manifești dorința de a intra într-o anumită alianța în cele ce urmează.

Primul pas:

La câmpul Subiect, trebuie trecut ceva care să rezume conținutul mesajului. Necompletarea câmpului Subiect sau completarea sa defectuoasă nu-ți va asigura intrarea în alianță. Alianțele ai căror conducători sunt ocupați ignoră, de obicei, mesajele fără subiect sau pe cele cu un subiect general de tipul „Alianță”.

 

Al doilea pas:

În cuprinsul mesajului trebuie să apară experiența, locația de pe hartă, de ce dorești să faci parte din alianță, cât timp aloci jocului zilnic și tot ceea ce consideri că te va ajuta în a accede mai ușor în alianță. În linii mari este la fel ca la o scrisoare de intenție.

Al treilea pas:

De cele mai multe ori, închei mesajul prin care îmi arăt disponibilitatea de a face parte din alianță, cu o sintagmă care să ofere aparența de apropiere dintre mine și conducătorul alianței în care doresc să intru. Liderul alianței dorește să vadă determinare și faptul că ai depus puțin efort în redactarea mesajului către el cu privire la aplicarea pentru un post în alianță.

Mai jos îți voi arăta un exemplu de mesaj, ce are rolul unei scrisori de intenție și răspunsul primit de la liderul alianței din care doream să fac parte. 

Primul mesaj este cel de mai jos:

 

Destinatar: Capt. Falcon
Subiect: fără subiect
Trimis: azi 02:16

Mă pot alătura alianței tale?

 

guide

Pun pariu că răspunsul la acest mesaj va fi negativ. Din experiența mea de lider al unei alianțe, mesajele trimise cu un astfel de conținut sunt șterse instant. Atenție la subiectul pus de mine la mesajul de mai sus „fără subiect”. Singura situație când se admite o astfel de cerere de aderare la alianță, este aceea când îl cunoști pe liderul alianței.

Aici aveți o varianta consolidată a mesajului trimis mai sus:

 

Destinatar: Capt. Falcon
Subiect: Aderare la alianță
Trimis: azi 02:20

Salut,

 

Sunt interesat de posibilitatea de a intra în alianța pe care o conduci. Am 4 ani experiență în acest joc și sunt o fire diplomată. Stilul de joc pe care-l practic este ofensiv agresiv. Pe plan personal, consider că sunt un jucător de echipă și vă pot ajuta pe plan ofensiv. Când cineva seva  pune cu unul de-al nostru, voi avea grijă personal de acea persoană și-l voi catapulta la 0. Am o armată de tip Ciocan. De asemenea, sunt un jucător activ, petrecându-mi timpul liber crescându-mi contul. Aștept un răspuns de la tine.

Toate cele bune,

Bandgeek

 

guide

Acum, cu acest al doilea mesaj, am fost clar și concis cu privire la cererea mea de aderare în alianță. I-am oferit conducătorului alianței o vedere de ansamblu asupra contului meu și a stilului meu de joc. De asemenea, i-am precizat nivelul experienței și i-am indicat cu ce pot ajuta alianța.

Bine-înțeles că fiecare jucător are un nivel diferit de experiență, diferite stiluri de joc, un nivel al timpului liber și dedicat jocului diferit. Stiluri de aplicare pentru o alianță sunt multe, depinzând de la caz la caz. Unele alianțe au un formular foarte specific cu privire la cerințele pe care trebuie să le îndeplinești. Înainte de a aplica, ar trebui să aflii care sunt condițiile minimale pentru a putea face parte din alianța respectivă. De obicei, cerințele minimale sunt enumerate pe prima pagină a alianței sau pe forumul alianței respective.

*** FOARTE IMPORTANT*** Fii sincer! Dacă vei minți în cererea de intrare în alianță, spunând spre exemplu că ești un foarte bun diplomat și vei fi descoperit, ar trebui să te aștepți ca vei fi exclus și atacat de foștii tăi colegi.

 

Deci, i-am scris liderului alianței în care vreau sa intru. Acesta mi-a ignorat primul mesaj, netrimițându-mi un răspuns, lucru pe care l-ar face mulți dintre liderii alianțelor.

 

Cu toate acestea, am primit un răspuns la al doilea mesaj. Răspunsul este următorul:


Expeditor: Capt. Falcon
Subiect: Cerere de intrare în alianță
Trimis: astăzi 03:28

Apreciez interesul manifestat în dorința ta de a intra în alianța pe care o conduc. Pari cu certitudine un jucător care ne poate ajuta în viitor. În plus față de informațiile pe care le-ai oferit în mesajul de mai jos, aș mai avea câteva întrebări care mă pot ajuta în a crea o relație între noi. În primul rând, ce te face să-ți dorești să faci parte din alianța noastră? Ai transmis astfel de cereri și altora și aștepți să te primească cineva? Ai mai făcut parte dintr-o alianță? Care este motivul ieșirii tale din alianță? Îmi cer scuze pentru mesajul lung, dar sunt întrebări necesare pentru derularea și rezolvarea cererii tale. Alianța noastră se bazează pe loialitate și muncă în echipă. Vreau să mă asigur că aceste două lucruri de bază îți sunt și ție aplicabile.  Te rog să mă întrebi absolut orice despre alianță, pentru ca relațiile în interiorul alianței să meargă bine și să fie încununate cu succes. Aștept un răspuns la cele de mai sus.

 

Mulțumesc,

Cpt. Falcon

Acesta este un pas bun pentru o viitoare bună relație. I-am răspuns:


Destinatar: Capt. Falcon
Subiect: RE^2: Cerere de aderare în alianță
Trimis: astăzi 03:35

Salut,

Motivele care m-au făcut să aleg alianța voastră? Vreau să joc alături de cei mai buni și voi cu siguranță sunteți cei mai buni. Îmi place modul în care Marina își face treaba „Pune-te cu cei mai buni, mori ca restul”. Am făcut parte din alianțe foarte puternice, dar pe servere diferite. Prietene, vreau să-ți spun că eram cei mai buni dintre cei mai buni. Planul era să intrăm și aici și să cucerim serverul, dar alianța m-a lăsat baltă. Sunt diferit față de orice alt Ion care joacă acest joc, deoarece știu ce fac. În al doilea rând, lovest repede si puternic. Nu există persoană care să se fi pus cu mine și să nu fi fost demolată rapid. Sunt un învingător și asta doresc sa fac și aici, fie cu tine, fie fără tine. Trebuie să admit că mi-ar plăcea să fie cu tine.

Da, cred că o prietenie în interiorul alianței este una dintre cheile către succes. Personal voi lupta alături de orice altă persoană care luptă sub imperiul aceluiași steag cu al nostru, dar voi lupta mai încrâncenat pentru cineva cu care am dezvoltat o relație.

În așteptarea răspunsului tău,

Bandgeek

Acum cu acest răspuns, m-am pus într-o lumină buna. Este timpul să trag cârligul. Din simplul fapt că ți-au pus întrebări suplimentare, cu siguranță te vor în alianță. Din nou, trebuie să-ți spun că e foarte important să fii sincer. După mesajul anterior, am primit următorul răspuns:


Expeditor: Capt. Falcon
Subiect: RE^3: Cerere de aderare în alianță
Trimis: azi 03:53

Apreciez faptul că ai fost rapid în răspunsuri. Pari că știi ceea ce faci și că știi să joci la un nivel înalt. Am dedus asta uitându-mă pe statisticile contului tău. Să-ți spun câte ceva despre alianța noastră. Alianța a luat ființă în prima săptămână a serverului. Majoritatea jucătorilor din alianță au intrat atunci, iar ceilalți la puțin timp după aceea. Alianța este formată din jucători de calitate, formându-se astfel un grup de jucători experimentați și uniți. Diferența între alianța noastră și celelalte alianțe din zonă este făcută de faptul că cu timpul au dispărut, dar noi, datorită implicării am rămas. Nu avem nicio problemă să fim cea mai mare alianță, dar în același timp tindem să fim cei mai buni. Credem că doar cu muncă în echipă, coordonare și având un plan de calitate putem reuși în ceea ce ne-am propus. Dacă cele prezentate îți sună bine și vrei să faci parte din proiectul nostru, pune-mă locțiitor să fac o verificare a contului și apoi te vom primi în alianță pentru o săptămână de probă,  pentru a ne asigura că lucrurile vor merge bine atât pentru tine, cât și pentru alianță. Dacă lucrurile vor merge bine, vei deveni membru permanent al alianței. Îmi doresc să lucrăm împreună și să facem lucruri minunate împreună.

Capt. Falcon

Cel mai îmbucurător lucru din întregul mesaj este „Dacă cele prezentate îți sună bine și vrei să faci parte din proiectul nostru, pune-mă locțiitor să fac o verificare a contului și apoi te vom primi în alianță pentru o săptămână de probă pentru a ne asigura că lucrurile vor merge bine atât pentru tine, cât și pentru alianță. Dacă  lucurile vor merge bine, vei deveni membru permanent al alianței”. În cazul în care nu știi, acesta este o confirmare a faptului că cererea mi-a fost confirmată și voi face parte din alianță.

Astfel, aceasta este procedura pentru a aplica pentru o alianță și probabil pentru un răspuns afirmativ. Acum îți voi explica cum să alegi o alianță potrivită pentru stilul tău de joc. Eu am ales o alianță care în acel moment ocupa locul 1 pe server.

Mai jos găsiți o listă de lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a aplica:

  • Îndeplinești cerințele pentru a intra în alianță? Dacă nu, să te aștepți să fii respins.
  • Ești în vecinătatea altor membri? Dacă nu, și te aflii la ore distanță de ei, îți va fi greu să trimiți/primești întăriri și resurse. A face parte dintr-o alianță înseamnă lucru în echipă pentru un țel comun. Dacă ești poziționat în pustietate comparativ cu ceilalți membri ai alianței îți va fi greu să contribui la dezvoltarea alianței.
  • Alianța este ofensivă sau defensivă? Fiecare alianță este diferită, inclusiv la nivelul conducerii și al jocului. Dacă ești un jucător ofensiv agresiv care catapultează tot ce mișcă în jur, nu ar fi bine pentru tine să intri într-o alianță pur defensivă.
  • Alianța farmează sau au cerințe cu privire la activitate sau alte cerințe impuse jucătorilor pentru a rămâne în alianță? Uneori, alianțele cer propriilor membri să farmeze un număr de resurse pe săptămână. De asemenea, majoritatea au cerințe cu privire la activitate.
  • Ești destul de activ pentru o asemenea alianță? Dacă tinzi să joci după bunul plac, logându-te de câteva ori pe zi, nu ți se potrivește o alianță de top.

Aceste întrebări sunt foarte importante și ar trebui să-ți ofere răspunsurile pe care le căutai cu privire la căutarea unei alianțe.

În cele ce urmează îți voi explica cum să interpretezi o alianță după pagina sa generală. Mai jos este o fotografie a unei alianțe. Voi folosi o alianță, al cărei lider și-a exprimit acordul cu privire la folosirea acestei fotografii.

guide

1) Numele alianței și eticheta acesteia

2) Informații generale cu privire la alianță:

Etichetă: Versiunea pe scurt a numelui alianței, care se va afișa în topurile săptămânale, relații diplomatice, etc.

Nume: Acesta este numele alianței pe larg.

Loc: Locul alianței este locul ocupat în topurile de pe server. Această alianță este pe locul 1 pe un server unde sunt alte 573 alianțe. Locul este calculat în funcție de punctele obtinute de aceasta.

Puncte: Punctele alianței. Acestea sunt bazate în general din suma punctelor obținute de către membri săi.

Membri: Numărul de membri ce sunt intrați în acel moment în alianță. Dacă vei căuta cu atenție și vei da în josul paginii, vei putea observa membri alianței.

3) Într-o alianță se pot acorda diverse titulaturi conducătorilor acesteia. Aceștia sunt numiți de către persoanele care au dreptul de a desemna o funcție în interiorul alianței.

4) Câmpuri pentru descriere: La fel ca și la profilul fiecărui jucător, există un profil al alianței. În interiorul descrierii poți adăuga medalii, relațiile diplomatice și orice alte lucruri dorești (citate, informații, etc.).

În cele ce urmează vă voi explica despre drepturile pe care le poți deține într-o alianță.

Ai primit drepturi în alianță și nu ai nicio idee la ce folosesc? Ei bine, uite:

guide

Schimbă numele: Schimbă numele sau eticheta alianței.

Schimbă Descrierea: Schimbă descrierea alianței.

Schimbă informațiile interne: Sub fereastra „Vedere generală” vezi mai multe informații. Ce văd membri alianței poate modificat de aici.

Desemnează funcție: Posibilitatea de a oferi o titulatură unui membru al alianței, precum și drepturi în această alianță.

Link către forum: Dacă alianța ta și-a creat un forum extern, atunci poți introduce adresa URL a forumului ca în momentul în care membri alianței for folosi fereastra Forum să fie redirecționați pe forumul extern.

Invită jucător în alianță: Pentru a putea intra într-o alianță, cineva trebuie să trimită o invitație. Deci, de aici se trimite invitația pentru a intra în alianță.

Relațiile diplomatice: Permite editarea alianțelor cu care ai încheiat sau vei încheia relații diplomatice, precum și relațiile de război.

Exclude jucător: Dacă consideri că un anumit jucător nu mai trebuie să facă parte din alianța ta, de aici îș poți da afară.

Părăsește alianța: Te auto-excluzi din alianță.

Toate funcțiile ce pot fi acordate unei persoane au fost detaliate mai sus. Acestea pot fi folosite doar după ce au fost acordate. Cel ce deține drepturile enunțate mai sus, poate folosi doar acele drepturi care i se oferă. Se recomandă să nu părăsești alianța decât în momentul în care decizi că nu vrei să mai faci parte din alianța respectivă.


Partea 2: Contactează Multihunter-ul

În lumea Travian, există un grup de oameni care se ocupă de diversele probleme ce pot apărea în joc. Pe fiecare server există un astfel de grup. Una dintre persoanele prezente în acest grup este Multihunter-ul. Ei sunt supranumiți „Polițiștii Travianului”. Această titulatură este folosită, deoarece ei se ocupă cu verificarea conturilor pentru a fi în conformitate cu Regulile jocului. Când descoperă o neregularitate, ei au posibilitatea să vă blocheze contul. Veți fi înștiințați de instituirea măsurii blocării printr-un mesaj ca cel de mai jos:

guide

Am folosit funcția „Scrie mesaj” și am scris un mesaj foarte obraznic. În esență m-am comportat urât. Nu este o bună metodă de comunicare cu Multihunterul (prescurtat MH). Deși par reci și fără inimă, își fac doar treaba. Dacă vei transmite un mesaj la fel cum am procedat eu, nu vei primi un răspuns prea bun din partea lor.

De fapt, MH-ul cu care am comunicat în vederea deblocării contului, mi-a transmis că am încălcat regulile jocului, prin faptul că am folosit un limbaj licențios. Cu toate acestea, nu am primit șansa să fiu debanat sau penalizat.

Am scris din nou un mesaj prin care am recunoscut fapta și am folosit un limbaj demn de o conversație cu o persoană:


Dragă Multihunter,

Am înțeles unde am greșit și că este contrar regulilor Travian. Am avut pur și simplu o zi proastă și mi-am vărsat nervii și frustrarea pe un alt jucător. Te rog ajută-mă să rezolv această problemă cu blocarea contului pentru a putea continua să joc.

Toate cele bune,

Bandgeek

Cu acest mesaj transmis către MH, m-am comportat matur și am recunoscut că ce am făcut (jignirea altui jucător/limbaj licențios) a fost o greșeală și contrar regulilor Travian. Într-o asemenea situație, trebuie să știi ca MH-ul poate vedea tot și că rareori se înșeală. CU TOATE ACESTEA, dacă vei contacta MH-ul folosindu-te de un limbaj licențios, comportându-te urât, chiar nevinovat fiind, nu va ajuta la rezolvarea situației în care te afli.

Prin transmiterea unui mesaj matur, am primit un răspuns mult mai bun decât precedentul de la MH:


Salut,

Mulțumesc pentru mesaj.

Este adevărat că ai contul blocat deoarece ai insultat un alt jucător. Pentru a merge mai departe, te rog să te gândești că mulți copii joacă acest joc și că eu încerc să ofer un mediu propice de joc atât pentru ei, cât și pentru cei care încalcă regulile. Știm cu toții că au tendița să copieze purtările celorlalți din jur și nu doresc să învețe lucruri lipsite de etică.

Contul tău a fost debanat fără nicio penalizate. Te rog consideră-te avertizat.

Dacă mai ai alte întrebări, te rog nu ezita să mă contactezi.

Cu stimă,

Narcissa

Echipa Travian

 

Deși a fost o ofensă minoră, trebuie să te gândești că un mesaj matur te poate ajuta. Cu toate astea, acest lucru nu înseamnă că vei fi debanat fără penalizare sau cu o penalizare mai mică. Asigură-te că ai citit regulile jocului și că ești conștient de lucrurile permise sau nu.

Un alt motiv pentru care ar trebui să contactezi MH-ul este de a raporta un alt jucător. Dacă cineva folosește un limbaj licențios, te amenință, folosesc materiale neadecvate în vreun mesaj, raportează de îndată MH-ului, MH-ul poate bloca persoana respectivă și se vor asigura că asemenea acțiuni nu se vor repeta. De asemenea, de fiecare dată când raportezi conținutul unui mesaj, nu uita să trimiți si linkul mesajului. Daca nu trimiți linkul, MH-ul nu va putea face nimic, din lipsă de dovezi.

***FOARTE IMPORTANT*** Multe persoane trăiesc cu impresia că dacă un jucător se dezvoltă mai repede, trișează. Nu este cazul mereu. Dacă raportezi ceva MH-ului, acesta va investiga, dar în 90% dintre cazuri nu se va lua nicio acțiune împotriva suspectului de comitere a unei abateri de la reguli, deoarece acela joacă legal.
Partea 3: Contactează serviciul Suport

Pentru a lua legătura cu serviciul Suport este de ajuns să scrii un mesaj al cărui destinatar să fie „Support”. Acest serviciu nu oferă mai multe trupe, deși poate asta crezi. Ei oferă răspunsuri la toate întrebările pe care le ai în legătură cu jocul. De asemenea, ei pot trimite întrebarea ta mai departe, spre a obține un răspuns avizat, dacă ei nu dețin răspunsul la întrebarea ta. Serviciul Suport este distinct de MH. Dacă vei scrie la Suport despre penalizarea dată de către MH nu te va ajuta cu nimic, deoarece ei vor transmite mesajul tău Multihunterului.
Partea 4: Contactează serviciul Plus

Datorită posibilității achiziționării punctelor aur, serviciul Plus este cel care îți va rezolva orice problemă cu privire la achiziția de puncte aur. Dacă vei da click pe semnul întrebării, astfel cum se poate vedea și în fotografia de mai jos, poti lua legătura cu serviciul Plus.

guide

Întrebările pe care le poți pune acestui serviciu sunt exclusiv despre punctele aur sau erori ale serverului în probleme legate de punctele de aur.

De asemenea, poți lua legătura cu serviciul Plus dacă vrei prin e-mail la adresa de e-mail plus@travian.ro

 

Partea 5: Contactează Managerul Comunității


Fiecare domeniu al Travian are un Manager al Comunității. Acesta este în esență cel care decide tot ce se întâmplă pe domeniul respectiv. De asemenea, în subordinea sa se află Multihunterii, serviciul Suport si Moderatorii Forumului. Orice problemă ce nu poate rezolvată de aceștia va fi înaintată Managerului Comunității. Managerul Comunității este foarte ocupat, având grijă de buna desfășurare a jocului, primind sute de mesaje zilnic.

Acesta poate fi gasit la adresa de e-mail admin@travian.ro .Partea 6: Contactează alte servicii

***FOARTE IMPORTANT*** Te rog să ai în vedere că Echipa Travian (formată din Managerul Comunității, Multihunter, serviciul Suport, serviciul Plus și Moderatori ai forumului) primesc zilnic zeci de mesaje. În ciuda acestui aspect, ei vor răspunde la mesaje în maxim 24 de ore. Câteodată se întâmplă să dureze mai mult de 24 de ore, dar acest lucru este datorat faptului că trebuie să se consulte în luarea unei decizii/rezolvarea unei probleme cu altă persoană. Dacă nu ți s-a răspuns în 24 de ore, trimite un nou mesaj și adu-le aminte în mod politicos despre mesajul tău.

Următoarele adrese de e-mail v-ar putea fi de folos:

admin@travian.ro

plus@travian.ro

forum@travian.ro


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu