Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Cum funcționează sănătatea eroului?

Sari la:
Introducere
Pierderea sănătății
Regenerarea eroului
Reînvierea erouluiIntroducere

Sănătatea eroului tău, uneori numită HP (hitpoints), trebuie urmărită cu atenție. Când trimiți eroul în aventuri sau ia parte în bătălii, acesta își pierde din sănătate, iar dacă pierde prea multă, va muri (dar îl poți reînvia, așa cum vei afla mai multe detalii în curând!). Este o idee bună să știi cum funcționează sănătatea eroului. Acest ghid îți va explica în mod detaliat tot ce trebuie să știi.

Înainte de a continua, poate dorești să verifici sănătatea actuală a eroului tău. Pentru a vedea acest lucru, accesează meniul eroului (apasă pe imaginea eroului din partea stângă a paginii de joc):

Health


Your hero's health.

În poza de mai sus, sănătatea eroului este 100% (ura!). Ducând cursorul mouse-ului deasupra sănătății, vei putea vedea rata de regenerare e eroului - mai multe informații mai târziu!


Pierderea sănătății

În momentul în care trimiți eroul în aventură, acesta va pierde din sănătate. Câtă sănătate va pierder - depinde de forța eroului, gradul de dificultate a aventurii și în câte aventuri a participat până acum. Pe măsură ce serverul avansează, dificultatea aventurilor va crește și eroul va pierde mai multe puncte de sănătate. Dacă nu mărești forța de atac și vei continua să trimiți eroul în aventuri, acesta va începe să piardă multe puncte de sănătate în fiecare aventură.

Gradul de dificultate pentru aventuri (pericol): normal și mare. Într-o aventură cu grad mare de dificultate, eroul va pierde o cantitate dublă de puncte decât într-o aventură normală. Partea bună este că eroul va câștiga de două ori mai multe puncte de experiență.

Adventure Difficulties


Pericolul: normal și mare.

Hard and Normal Adventure Comparison


Informațiile din două rapoarte diferite: partea stângă - pericol mare; partea dreaptă: pericol normal.

O altă cale prin care eroul tău pierde puncte de sănătate: în luptă. Cantitatea de puncte pierdute este in funcție de forța totală a jucătorului care atacă, dar și a defensivei. În rapoartele de luptă nu vei putea vedea câtă sănătate a pierdut eroul, dar poți afla asta prin calcularea (cu aproximație) a procentului trupelor (proprii/aliate) omorâte în luptă. De exemplu, eroul tău luptă alături de 200 Imperieni, iar 100 de Imperieni mor în luptă. Acest lucru înseamnă că ~50% din trupe au murit, prin urmare, eroul tău ar trebui să fi pierdut cam 50% din sănătate în lupta respectivă. O metodă mai simplă: verifică starea eroului înainte și după luptă, și vezi diferența.

Câteva lucruri de notat aici: În primul rând, acă eroul pierde 90% din sănătate (sau mai mult) într-o singură bătălie, acesta va muri. În al doilea rând, dacă vei trimite eroul să atace un sat, este posibil ca acesta să piardă puncte de sănătate, chiar dacă nu există trupe în satul respectiv. În al treilea rând (și ultimul lucru): indiferent de câtă sănătate are eroul, acesta va lupta întotdeauna la capacitatea maximă. Așadar, dacă are sănătate mai scăzută, sunt șanse mai mari ca acesta să moară.


Regenerarea eroului

Ai aflat faptul că sănătatea eroului tău poate scădea... Să învățăm cum să o creștem acum! 

Sunt două posibilități ca sănătatea eroului să crească:

-  În mod natural, în timp - lucru numit ”regenerare”. Rata de însănătoșire a eroului depinde de rata de regenerare. În mod implicit, rata de regenerare este de 10% pe zi. Poți mări rata, prin echiparea eroului cu anumite obiecte. Câteva exemple de astfel de obiecte:

Health Items

Poate ai observat deja faptul că unele obiecte au ca efect ”pagube reduse” asupra eroului tău. Acest tip de obiecte îl vor ajuta să piardă mai puține puncte de sănătate decât în mod normal, atât în aventuri, cât și în luptă.

O a doua posibilitate de a îmbunătăți sănătatea eroului: folosind alifii. Alifiile pot fi folosite instant. Le poți obține ca recompensă în aventuri, sau prin câștigarea lor la licitații. Deschide inventarul eroului, apasă click pe alifii și selectează numărul pe care dorești să le utilizezi. Fiecare alifie va îmbunătăți sănătatea eroului cu 1%. 

Ointments


Alifii


Reînvierea eroului

Până acum, probabil ai realizat că se va întâmpla ceva rău dacă eroul își pierde sănătatea în totalitate; acesta moare. Dacă se întâmmplă să moară, acest lucru nu înseamnă că l-ai pierdut pentru totdeauna!

Dacă eroul tău este mort, vei vedea opțiunea de a-l regenera/reînvia:

Dead Hero


Ce vei vedea atunci când eroul tău este mort.

Cantitatea de resurse / timpul necesar reînvierii eroului depinde de trib și de nivelul eroului. Pentru a vedea un tabel cu timpul și costul reînvierii, vizitează această pagină.

Mai există o modalitate de a învia eroul: folosind o găleată de apă (obiect al eroului). Găleata de apă îl va reînvia pe loc. Poți obține acest obiect fie în aventuri, fie la licitații. Găleata poate fi utilizată o singură dată, dar poți să mai folosești altele pe viitor.

Informații adiționale: Găleata cu apă: un cont poate folosi o găleată cu apă la 24 ore (pe serverele 1x). Dacă o găleată a fost folosită în ultimele 24 de ore și se încearcă folosirea altei găleți cu apă, jucătorul va primi un mesaj în care este anunțat de ce nu poate folosi găleata cu apă și când va putea folosi o nouă găleată cu apă. Formula de calcul: 24 ore / (RotunjireÎnJos (VitezăServer/3) + 1)

A Bucket


O găleată de apă.

Te rugăm ia aminte faptul că poți reînvia eroul doar într-un sat în care a fost construită o Adunare. În cazul în care nu există Adunarea, eroul va fi reinviat în satul anterior de baștină. 


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu