Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Ghidul lui Bandgeek pentru Începători: Sate noi

Bine ai venit! După cum probabil ți-ai dat seama, poți avea mai multe sate pe același cont. Dacă ți-ai pus întrebarea „Ce trebuie să fac ca să am mai multe sate?” ești la locul potrivit. În acest ghid vă voi spune exact ce trebuie să faceți pentru a avea mai multe sate.

La finalul Misiunilor cerute de Questmaster, trebuie să fondezi al doilea sat al tău. Acest lucru nu înseamnă că nu poți avea mai mult de două sate, după cum poate crezi. Unii jucători au ajuns la peste 40 de sate. Pentru a fonda/cuceri un sat ai nevoie fie de Vilă, fie de Palat. Prin procedura de îndeplinire misiunii cerute de Questmaster cu privire la fondarea unui sat, acest ghid se va ocupa de modul în care se cucerește un sat folosindu-te de Administratori (Senatori, Căpetenii și Generali).

ATENTIE: Nu se recomandă începătorilor să cucerească un sat. Nu neapărat din cauza costului de producție, ci mai degrabă din cauza costul armatei care trebuie să însoțească trupele administrative.

Primul pas este de a construi Palatul sau Vila la nivelul 10 (nivel 20 daca deja ai fondat/cucerit un sat de pe acel sat de unde vrei sa produci unitățile administrative).

Următorul pas este să îmbunătățești nivelul Academiei la 20 și Adunării la 5 pentru Barbari (nivel 10 pentru Romani și Daci). Următorul pas este să instruiești o armată care să însoțească unitatea/unitățile administrative. Cu cât forța de atac a armatei este mai mare cu atât vei avea mai puține pierderi în cazul în care vei întâmpina o rezistență defensivă.

După ce ai trecut de pașii descriși mai sus, mai ai de urmat încă trei etape: 1) cercetează unitatea administrativă; 2) alege satul pe care dorești să-l cucerești; 3) cucerește satul.

Vila la nivel maxim arată așa:

Bandgeek's: New Villages

Pentru Vila din imaginea de mai sus există doar posibilitatea de a instrui Coloniști. Cu toate astea, în cazul în care ai cercetat unitatea administrativă, aceasta va fi poziționată sub Coloniști.

 

Ce tip de sat ar trebui să cuceresc (fondez)?

Satele în Travian conțin diferite lanuri de resurse. Fiecare sat este important în funcție de tribul cu care joci. Alegerea unui sat face parte din construirea imperiului tău, având la baza sa tipul de joc pe care vrei să-l adopți și bine-înțeles în funcție de tribul cu care joci. Tipurile de sate ce le poți găsi pe server sunt următoarele:

 • Satele generale (4-4-4-6)
 • Sate cu excedent de lemn (5-3-4-6; 5-4-3-6; 6-3-3-6)
 • Sate cu excedent de lut (3-5-4-6; 4-5-3-6; 3-6-3-6)
 • Sate cu excedent de fier( 3-4-5-6; 4-3-5-6; 3-3-6-6)
 • Sate cu excedent de hrană (1-1-1-15; 3-3-3-9; 4-3-3-7; 3-4-3-7; 3-3-4-7)

Notă: (4-4-4-6) se referă la numărul de câmpuri de resurse pe care le are satul respectiv, acestea fiind lemn, lut, fier și hrană.


În Travian, numim un sat ca fiind excedent de hrană dacă conține un număr de 15, 9 sau 7 lanuri de grâu.

La înregistrarea contului într-o lume Travian vei începe jocul cu un sat general, format din 4 câmpuri de lemn, 4 câmpuri de lut, 4 câmpuri de fier și 6 lanuri de grâu. Mai jos găsești o fotografie a unui astfel de sat:

Bandgeek's: New Villages

Fiecare trib are nevoi speciale:

 • Romanii au nevoie de fier;
 • Dacii au nevoie de lut;
 • Barbarii au nevoie de lemn.

Următorii factori trebuie luați în considerare în alegerea unui sat:

 • Stilul de joc adoptat (ofensiv/defensiv) -- mai mult trupe înseamnă un consum mai mare de hrană
 • Împrejurimile satului
 • De cât timp ai nevoie pentru a ajunge la acel sat
 • Cât de departe ești dispus să mergi după acel sat
 • Mărimea armatei și cât durează să trimiți resurse/trupe de pe un sat pe altul
 • Trupele ce constituie armata defensivă a proprietarului satului ce dorești a-l cuceri

Trebuie să iei în considerare toți acești factori când alegi un sat. Probabil cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este armata ta, raportată la armata defensiva a celui al cărui sat dorești să-l cucerești. Este o pierdere de resurse să mergi pe un sat care are mai multă populație decăt întreaga ta populație. Gandește-te că satele mari sunt de obicei ale jucătorilor ce investesc mult timp în acest joc. De asemenea, acest tip de jucători sunt de obicei posesori ai unor armate ofensive/defensive impresionante. Dacă vei încerca să ataci un astfel de jucător, probabil că vei ajunge așa:

Bandgeek's: New Villages

 

Cum cuceresc un sat?

Deci ai cercetat unitățile administrative, ai o armată bună, ai ales un sat și ești gata de a cuceri satul? Ei bine, mai trebuie să faci ceva.

 

Satele nu pot fi cucerite dacă au construite pe ele o Vilă sau un Palat sau dacă sunt capitalele unui jucător. De aceea, vei avea nevoie de Catapulte pentru a distruge o astfel de clădire. Te rog să ai în vedere că sunt mai multe modalități de a cuceri un sat. Este ca și când mergi cu 4-5 prieteni și trebuie să ajungi la un anumit punct. Fiecare are un traseu pe care-l poate urma și rezultă mai multe trasee prin care ajung în același loc. Revenind la Travian, în general pașii sunt aceștia:

 • Distrugi Vila/Palatul
 • Valuri de atacuri care curăță armata defensivă
 • Distrugerea clădirilor care pot instrui trupe (cazarmă și grajd) -- poate ajuta la grăbirea procesului de cucerire a unui sat
 • Atacuri cu Administratorul 
  • De obicei se trimite un atac cu unitatea administrativă însoțită de către trupe de atac pentru a nu pierde unitatea administrativă în situația în care satul a primit întăriri
  • Ai nevoie în medie de 6 atacuri cu unitatea administrativă pentru a cuceri un sat.

Majoritatea jucătorilor folosesc valuri separate cu trupe formate din unități de infanterie, cavalerie, catapulte și unitatea administrativă. Probabil aceasta este cea mai eficientă metodă de a cuceri un sat.De ce nu pot trimite Coloniștii să fondeze un sat nou?

Dacă primești o eroare prin care nu ești lăsat să trimiți spre fondare, această eroare poate fi cauzată de mai multe cauze. Cea mai întâlnită cauză este aceea că nu ai destule Puncte de cultură pentru a fonda/ cuceri un sat. De asemenea, pentru fondare ai nevoie de 750 resurse de lemn, 750 resurse de lut, 750 resurse de fier și 750 resurse de hrană. Lista cu punctele necesare fondării sau cuceririi unui sat poate fi găsită pe această pagină.

Un alt motiv pentru care nu poti trimite coloniștii ar putea fi lipsa unei Adunări. Nu poți trimite trupe dacă nu ai construit o Adunare.

 

Vreau să instruiesc unitatea Administrativă dar nu este în Vilă/Palat!

Dacă te-ai lovit de această problemă, nu-ți face probleme, nu ești singurul! De fapt aceasta este una dintre cele mai întâlnite întrebări din lumea Travian. La fel ca si celelalte trupe, trupa administrativă trebuie să fie cercetată mai întâi în Academie, iar mai apoi poate fi instruită în Vilă/Palat.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu