Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Cea mai bună strategie pentru începători: by Filip

Ai aflat de jocul Travian și vrei să îl joci, dar nu ai idee cum? Sau ai mai jucat în trecut, dar ai renunțat, pentru că erai atacat? Acesta este un ghid pentru tine!

 

Alegerea tribului

 În momentul înregistrării, va trebui să alegi un trib. Acest lucru este foarte important. Există 3 triburi: Romani, Daci și Barbari.

 

Romanii: trib balansat în atac și apărare. Zidul acestora oferă cel mai mare bonus defensiv, dar este, în același timp, foarte ușor de demolat. Negustorii romani pot transporta câte 500 de resurse fiecare, cantitatea cea mai mică din toate cele trei triburi. Clădirea specială a tribului: Adăpătoarea: este folositoare la mijlocul/finalul jocului. Romanii pot construi clădiri și câmpuri de resurse simultan.

 

Dacii: cel mai defensiv trib. Palisada (zidul) oferă un bonus defensiv bun și nu este așa de ușor de distrus. Negustorii daci pot transporta cea mai mare cantitate de resurse dintre toate triburile: 1500 resurse per negustor și sunt, de asemenea, cei mai rapizi negustori. Clădirea specială a tribului: Temnița: este foarte folositoare la începutul jocului, dar nu mai este așa de folositoare după aceea. Beciurile dacilor pot ascunde cu 50% mai multe resurse decât celelalte triburi.

 

Barbarii: cel mai ofensiv trib. Meterezele (zidul) este aproape indestructibil, dar oferă cel mai mic bonus defensiv dintre triburi. Negustorii pot transporta 1000 de resurse și sunt cei mai lenți. Clădirea specială a tribului: Berăria: destul de folositoare. Trupele sunt foarte ieftine și se instruiesc repede.

 

Acum că am văzut caracteristicile pro și contra ale triburilor, pe care îl vei alege? În opinia mea, alege Dacii! Au cea mai bună defensivă, beciul ascunde cea mai mare cantitate de resurse – acestea nu vor putea fi furate de alți jucători, iar la începutul jocului, cei mai mulți jucători vor evita să te atace, din cauza temniței.

Poți alege, totuși, și Romanii. Opțiunea de a a avea două ordine de construcție simultan este destul de bună. Dar depinde de cât de activ ești în joc. Pentru tribul acesta, va trebui să fii mai activ. Dacă poți accesa contul o dată pe zi, îți recomand să te muți la coordonate apropiate de 300/300 (în funcție de cadran, pot fi și valorile: -300/300, -300/-300 or 300/-300). În acest fel, ceilalți jucători nu te vor ataca, pentru că ești departe. Și chiar dacă vor ataca, vei avea timp suficient să observe atacurile și să te pregătești.

Poți face acest lucru și dacă ești activ, dar acest lucru ar însemna să nu ataci/farmezi alți jucători.

NU alege Barbarii! Pentru acel trib trebuie să ai experiență și să fii foarte active. Toți Măciucarii tăi pot fi omorâți foarte ușor printr-un atac cu cavalerie. Dacă alegi tribul Barbari la primul tău server, în mai puțin de o lună, din păcate, va trebui să ștergi contul. Așadar, alege cu grijă.

 

Vreau să mai adaug un lucru: Începe jocul în zilele 1-10 ale serverului. Am văzut ghiduri în care se spunea că cel mai bine este să începi după o lună jumătate – 3 luni după startul serverului. Greșit! Aceștia spuneau că vei fi înconjurat de jucători începători. Acest lucru este partial adevărat, însă, jucătorii buni vor fi mult mai dezvoltați decât tine și cineva te va distruge cu siguranță…

 

Prima zi

Trebuie să începi jocul atunci când ai ceva timp liber. Ideal, ar fi cam două ore în prima zi. În prima săptămână va trebui să fii active. Mai târziu, îi va lua mai puțin timp. În prima zi va trebui să urmezi misiunile TaskMaster-ului. Te vor ajuta să înțelegi jocul. Atunci când rămâi fără resurse pe cont, culcă-te sau ocupă-te de altceva și revino a doua zi.

 

A doua zi

În ziua a doua, continua cu misiunile tutorialului, dar începe să antrenezi și trupe. Construiește lucrurile necesare pentru Cazarmă, dacă nu ai făcut deja acest lucru și începe să instruiești Scutieri/Legionari (Presupun că m-ai ascultat și nu ai ales tribul Barbari). Apoi concentrează-te pe câmpurile de resurse. Vei vedea că nu ai nevoie de aceeași cantitate de resurse pentru fiecare upgrade (în funcție de trib). Prin urmare, construiește ceea ce ai nevoie mai mult. Dar ține producția cât de cât egală. Nu vrei să produci, de exemplu, 200 lut și 70 fier. Poți să construiești și Târgul și să începi comerțul. Nu uita să colectezi recompensa din misiunile zilnice – o caracteristică nouă în versiunea Travian 4.4 (numită mai nou Travian: Legends).

 

Prima săptămână

În ziua a treia continua cu misiunile tutorialului și cu antrenarea trupelor. În ziua 4-5 vei fi întrebat dacă dorești să extinzi protecția începătorului. Acest lucru depinde dacă vrei să ataci alți jucători pentru resurse, riscând un pic, sau să continui liniștit să te dezvolți. Pentru începători recomand să extindeți protecția. Un dezavantaj al protecției este faptul că poți schimba resurse la târg în raport 1:1.

Orice ai alege, construiește beciuri înainte de a ieși din protecția începătorului. Construiește atât cât este necesar să acopere capacitatea Hambarului și a Grânarului. Pentru Daci, 2 beciuri nivel 10 ar fi suficient. Pentru Romani: trebui beciuri. De asemenea, dacă ești Dac, construiește Temnița și niște celule. Sunt folositoare la începutul jocului.

 

A doua săptămână

Protecția începătorului a expirat. Sper că ai construit Beciuri. Dacă ești Roman, poți începe să farmezi cu Legionarii. Satele sub 9 populație nu pot avea Cazarmă, prin urmare este OK să ataci. Dacă ești Dac, va trebui să cercetezi Pedestrul înainte de a începe să farmezi. Același lucru pentru Romani: cercetează Praetorianul pentru a-ți îmbunătăți defensiva.

Ar trebui să fii aproape de a fonda satul al doilea de-acum. În primul sat construiește o Vilă. Sub nicio formă nu construi Palat!

 

Alegerea unui loc pentru a fonda satul al doilea

Acest lucru poate fi dificil. Am precizat mai sus să te muți în jurul coordonatelor 300/300. Dar iată încă un lucru la care să te gândești: câte câmpuri de resurse de același tip dorești? Nu-ți recomand să alegi un cropper (sat cu 9 sau 15 lanuri) pentru al doilea sat al tău. Ar trebui să alegi satul default (4/4/4/6),  sau cu mai puțin fier (Daci), fie cu mai mult fier (Romani). Și nu fonda satul în apropierea unui jucător mai dezvoltat. Afirm asta din propria experiență…

 

Cuvinte de încheiere

Nu mai ești începător! Ai fondat al doilea sat. Felicitări! Dacă ești atacat, asigură-te că atacatorii nu îți fură resursele. Dacă observe că beciurile nu pot acoperi cantitatea de resurse din depozite, consumă-le.

Citește și alte ghiduri! Îți mulțumesc pentru că ai citit acest ghid. :)


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu