Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Ghid despre eroi (făcut de către Clinton)

Salut tuturor!

 

Introducere

Nu sunt tocmai nou în Travian, având în vedere că joc de ceva vreme. Nu voi pretinde că sunt un profesionist sau că știu tot ce mișcă în acest joc, dar am o idee despre cum se folosește eroul în acest joc.

După părerea mea, a fost o alegere bună să ni se permită să începem cu un erou unic, o trupă personalizată care câștigă experiență și crește în nivel, adăugând un plus trupelor și satelor jucătorilor. Poate vă aduceți aminte de acele zile când trebuia să ridicăm reședința eroului pentru a putea instrui eroul, sau să instruim o unitate de bază ca erou. Ei bine, îmbunătățirile aduse sunt uriașe și a adăugat o nouă perspectivă jocului.

Pentru începători, nu vă voi sugera vreun trib în mod special, dar trebuie să fiți foarte atenți dacă alegeți să jucați cu Romanii. În ciuda faptului că sunt foarte puternici și sunt folosiți ca ciocane (armate mari ofensive cu peste 30.000 trupe) și nicovale (armate mari defensive cu peste 20.000 trupe), nu sunt foarte puternici în defensivă în stagiile incipiente jocului.

Dacii și Barbarii oferă multe avantaje la începutul jocului pentru un jucător defensiv, pentru motive diferite: Dacii pentru puterea defensivă oferită de către unitățile lor de bază (scutierul) atât împotriva infanteriei, cât și cavaleriei, precum și de temnițe; și Barbarii datorită abilității de a produce în masă o defensivă decentă chiar la început dacă e nevoie. Vă sfătuiesc să alegeți una dintre aceste două triburi dacă sunteți începători. Nu vă lăsați impresionați de ideea construirii unei noi Rome! Romanii au fost învinși de către Barbari, deci nu ar trebui să vă fie teamă să alegeți un trib cu o glorie mai mică decât cea a Romanilor. Posibilitatea construirii a două clădiri este interesantă de-a lungul timpului, dar dacă ești activ nu îți este necesară.

Acum să trecem la motivul acestui ghid: EROUL! 

Eroul la început este destul de slab și nu este profilat pe atac sau defensivă, putând fi omorât de către o armată formată din unități ce pot fi numărate pe degete. Îmbunătățirea cu privire la posibilitatea eschivării eroului în momentul unui atac este importantă. Această posibilitate este activată încă de la trecerea primului minut în afara protecției începătorului.

Sfatul meu este să păstrați eroul ascuns până în momentul în care aveți o armată defensivă decentă, ce va putea opri un atac de farmare de la unii jucători care nu se mai opresc din atacuri (Tribul barbar în special). Acum, cu toate că eroul poate fi foarte puternic și să aibă o forță imensă, nu trebuie confundat cu un super erou.

Nu încercați să antrenați forța până la câteva mii și să ”distrugeți” toți inamicii voștri. Eroii sunt mai echilibrați de atât. Nimeni nu poate de unul singur să distrugă grupuri mari, iar eroii sunt doar niște trupe dacă stai să te gândești. Am încercat asta, când eram nou în versiunea asta a jocului… Credeți-mă că poate fi folosit mai bine de atât!

Deci să ne concentrăm pe abilitățile eroului. Eroul are 4 abilități diferite ce pot fi îmbunătățite prin adăugarea de puncte:

  • Forță
  • Bonus ofensiv
  • Bonus defensiv
  • Resurse

Forța eroului determină abilitatea personală de rezistență în fața inamicilor. Tentația de a arunca toate punctele pe forță este foarte mare, iar forța te poate ajuta în apărarea satului de armatele mari formate din trupe fără suport. Ei bine, nu este în totalitate neadevărat… Dacă vă atacă cu un grup mic de trupe, puteți șterge cu ele pe jos, apărându-vă excelent cu eroul și câștigându-i astfel și experiență, dar în fața unui număr mare de trupe va fi depășit, pierzând puncte de sănătate fără a provoca pierderi însemnate atacatorului.

Bonusul ofensiv oferă un bonus tuturor trupelor ce însoțesc eroul în atac. Această posibilitate vă va fi de ajutor când veți ataca cu multe trupe, dar nu va face o diferență majoră dacă atacați doar cu câteva sute de unități. Sfatul meu este să uitați de această posibilitate pentru moment… Cel puțin până vei ajunge în acel stadiu al jocului când veți avea un număr însemnat de trupe și veți avea nevoie de un as în mânecă în fața oponentului.

Bonusul defensiv oferă un bonus procentual tuturor trupelor ce însoțesc eroul în satul ce se apără. Bonusul se aplică DOAR trupelor ce însoțesc trupele în defensivă (eroul nu se ascunde în timpul atacurilor). Sfatul meu este ca eroul să fie ascuns la început.

Bonusul resurselor este extrem de interesant. Un erou cu 12 puncte puse în resurse, care necesită minim nivelul 2 al eroului, poate produce un plus de 216 din toate resursele pentru orașul de baștină al eroului. Este foarte important ca o singură resursă poate fi beneficia de acest bonus, cu toate acestea eroul va produce mai puține resurse în acest sens, decât dacă produce bonus pentru cele 4 tipuri de resurse. Pentru a exmplifica: eroul este la nivelul 1 cu 4 puncte puse în resurse. Eroul va produce 12 resurse din fiecare sau 40 dintr-o singură resursă. Acest lucru este foarte important, deoarece dacă adăugăm bonusul primit din producerea tuturor resurselor (12*4) reies 48 resurse în plus, în detrimentul celor 40 produse dintr-una singură. Cu cât nivelurile sunt mai mari, această diferență va crește. Pentru jucătorii ce folosesc punctele de aur, aceștia pot folosi funcția NPC pentru a-și aloca resursele după bunul plac. Pentru jucătorii ce nu folosesc puncte de aur, acest atribut poate fi folosit și în mod constant modificat pentru a se potrivi cu cerințele jucătorului la momentul respectiv.

După părerea mea, este foarte important pentru un jucător să obțină un avantaj cât mai mare cu privire la resurse la începutul jocului; am convingerea că abilitatea pentru producție este cea mai importantă dintre toate. Bonusul primit pentru producție poate crește producția satului și poate permite instruirea rapidă a trupelor și mai ușor să se susțină armatele mari. Trupele sunt importante în joc, fie ofensive sau devensive. Un Barbar dorește să producă pe bandă rulantă măciucari, pentru a putea trimite atacuri pe ținte multiple de-ndată ce iese din protecția începătorului. Acesta dorește să poată trimite mici părți din armată, câteodată formate din 2 trupe, pentru a spiona satele din împrejurimi, pentru a vedea dacă satul respectiv poate deveni ținta atacurilor de tip farmare. Bonusul de resurse oferit de eroul nivel 2 de 216 resurse pentru toate resursele, va permite Barbarului să instruiască 2 măciucari în plus. După câteva ore și cu ajutorul NPC, poate fi o bună afacere pentru instruirea unor trupe în plus ce pot fi trimise pentru a aduce resurse ce pot fi relocate către infrastructura satelor. Dacul poate adăuga trupe defensive și clădiri satului său pentru a stopa trupele inamice. Acest lucru poate ajuta enorm jucătorii defensivi în lupta cu jucătorii ofensivi; sau pot fi folosite în instruirea trupelor, fapt ce te poate transforma și pe tine într-un jucător ofensiv.

Odată ce nu veți mai avea nevoie de acest bonus, forța eroului ar trebui mărită pentru a vă ajuta în curățarea satelor apărate mediocru. Acest lucru îi va aduce eroului un plus de experiență, putând fi îmbunătățit ulterior.

Aventurile sunt un bun prilej de a câștiga experiență, dar trebuie să fiți atenți la aventurile cu un grad de periculozitate ridicat. Înainte de a face o asemenea aventură, fie licitați pentru un obiect ce vă oferă o forță a eroului mai mare, fie adăugați puncte pe forță pentru a nu omorî eroul în încercarea de a face o asemenea aventură. Găsirea obiectelor în aventuri vă poate ajuta foarte mult. Veți găsi cu siguranță un cal, care îi va permite eroului să se deplaseze mai ușor în aventuri, atacuri, etc.

Cărțile înțelepciunii permit jucătorului să redistribuie abilitățile eroului – veți găsi una în primele 10 aventuri. Dacă nu aveți nevoie de bonusurile pentru resurse, folosiți argintul pentru a pune mâna pe un astfel de obiect (poate aveți norocul să o găsiți în aventuri), pentru a putea adăuga forță eroului; sau dacă ai un număr mare de trupe, pentru bonusurile ofensiv și defensiv.

 

Obiecte sugerate

Obiecte pentru mâna dreaptă sunt cele care oferă bonusuri trupelor pe care le produci masiv, de obicei trupelor de bază.

Obiectele pentru mâna stângă ce te ajută sunt: scutul mic, deși este greu de găsit și scump la licitații; harta acordă un bonus de viteză eroului și trupelor ce se întorc în sat. Această posibilitate permite creșterea vitezei de deplasare a trupelor tale dacă sunt însoțite de erou.

Coifuri: O cască de regenerare permite o regenerare mai rapidă a eroului în fiecare zi, sau casca înțelepciunii – ce permite câștigarea unei experiențe mai mari din aventuri și atacuri.

Obiecte pentru corp: Cuirasa pentru creșterea forței eroului, sau platoșa de regenerare ce regenerează 40 de puncte de sănătate pe zi. Armătura oferă atât forță eroului, mai puțină decât în cazul cuirasei, cât și o reducere a pierderilor.

Calul este important datorită bonusului de viteză oferit.

Cizmele pot fi de orice fel. Pintenii aduc o posibilitate de mișcare mai rapidă, iar cizmele regenerării oferă o regenerare mai bună a sănătății, ce poate fi de mare folos în cazul unui erou ocupat cu atacuri sau aventuri.

 

Sper că ți-a plăcut ghidul și faptul că ai descoperit mai multe posibilități de a folosi eroul, având astfel oportunitatea de a te dezvolta rapid. 


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu