Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Cea mai bună strategie pentru Daci (făcut de Mate)

Cea mai bună strategie pentru Daci (făcut de Mate)

Daci: Lucruri pe care trebuie să le știi

Tribul dac este cel mai slab reprezentat în Travian. Barbarii primesc multă atenție pentru viteza de deplasare, armatele puternice, iar Romanii sunt lăudați pentru infrastructura și ciocanele scoase spre final, dar adevărul este că Dacii sunt extrem de puternici după mijlocul jocului și au instrumente de supraviețuire până în acel moment. Cu acest din urmă trib poate juca orice persoană indiferent de abilități, un jucător defensiv cu capul pe umeri va folosi capacitatea dublă de stocare a beciurilor și temnița. Temnița este relativ ieftină și îți oferă posibilitatea de a construi celule cu ajutorul cărora poți prinde trupe. Odată întemnițate, trupele nu pot fi folosite, dar consumă hrana atacatorului. Acest lucru este un bun prilej de a descuraja jocul de farmare practicat de jucătorii ofensivi – de fapt, majoritatea Barbarilor și aproape toți Romanii vor evita să atace Dacii. Cu ajutorul celulelor si beciurilor încăpătoare, Dacul poate să-și dezvolte satul fără a fi speriat de atacurile de tip farmare.

Trupele Dacilor: Rapiditate, Apărători Puternici

Ca și Dac, prima trupă, Scutierul, lasă puțin de dorit. Comparativ cu Romanii și Barbarii, Dacii nu pot farma eficient cu Scutierii. Asta nu înseamnă că nu poți farma cu ei – poți și trebuie să o faci – dar nu sunt atât de eficienți precum trupele celorlalte triburi. Jocul de farmare pentru Daci poate fi jucat cu Călăreții Fulgeri. Aceștia sunt de departe cea mai rapidă trupă din joc, Călăreții Fulgeri își pot extinde zona de farmare și pot aduce frică în sânul Barbarilor care nu și-au cercetat lăncierii. În timp ce vei începe slab doar cu scutierii, dacă vei folosi trupe defensive și vei farma inteligent, vei avea un avantaj uriaș datorită Călăreților Fulgeri. Cu atât mai mult, următoarele două unități de tip cavalerie, Druizii și Taraboteșii, sunt amândouă trupe defensive excelente, permițându-le Dacilor să creeze o armată defensivă puternică și rapidă ce poate fi folosită împotriva inamicilor. Tarabosteșii sunt unități puternice de atac și jefuitor decenți, dându-le celei mai scumpe unități din joc lipsa de fermitate pentru prețul lor. Vei vedea că cu trecerea timpului, scutierul deși ineficient în atac este o unitate ieftină și puternică în apărare. În timp ce armata Dacilor începe relativ slab, va crește repede și va fi letală și extrem de eficientă după lansarea artefactelor.

Jocul cu Dacii

Fiind Dac, apărarea este cea mai puternică armă a ta. Asta înseamnă că stilul de joc care te favorizează merge mai departe decât jocul strategic agresiv, în special dacă e prima dată când folosești acest trib. Acest lucru nu înseamnă că nu poți farma cu acest trib, sau că nu ar trebui să o faci, dar dacă alegi să joci defensiv, acesta este cel mai bun trib pentru acest stil de joc. Ca dac ar trebui să urmezi îndeaproape lista misiunilor, în special dacă intri mai târziu pe server și ai o protecție a începătorului mai mare de trei zile. Fii sigur că nivelul beciului este destul de mare pentru a ascunde capacitatea hambarului și grânarului și dacă te sperie ideea atacurilor, construiește celulele din temniță înainte de beci. Indiferent dacă ai pornit atacurile de tip farmare, ar trebui să te grăbești să cercetezi Călăreții Fulger – aceștia sunt cele mai rapide trupe de atac din joc și poți farma ușor cu ei, ba chiar poți elimina rapid Barbarii din jur. Dacă ești înconjurat de jucători puternici, ar trebui să te preocupe și relocarea viitoarelor sate grăbind procedura de instruire a coloniștilor. Acest lucru este practicat în special de Daci, datorită defensivei puternice. Celelalte triburi trebuie să negocieze sau să riște să devină ferme cât construiesc lanurile de resurse, din moment ce Barbarii și Romanii au nevoie de cel puțin opt beciuri pentru a ascunde resursele necesare instruirii coloniștilor.

Dacii spre sfârșitul jocului

În timp ce ciocanele Dacilor pot fi la fel de puternice și eficiente ca cele ale Romanilor și Teutonilor, în special dacă sunt formate din Tarabostes și Pedeștri, Dacii sunt un trib excelent pentru instruirea nicovalelor. Nicovala are sensul unei armate defensive care poate opri un ciocan inamic, de obicei formată din Tarabostes și Druidieri, fiind rapide și mai puternice decât trupele defensive ale altor triburi, atât în fața infanteriei, cât și în fața cavaleriei. Satele dacice sunt locuri perfecte în care să se construiască Minunea Lumii, datorită defensivei deținute de jucătorii ce folosesc acest trib. Deși la începutul serverului acest trib pare a fi slab, Dacii devin rapid unii dintre cei mai puternici și influenți jucători dn alianțele lor, deci implicit de pe server. Cu ajutorul Arenei ce crește viteza trupelor, Dacii pot fii foarte eficienți în farmat, datorită vitezei foarte mari și a capacității de transport a Călăreților Fulger. Dacă poți supraviețui la început, atunci ai posibilitatea de a ajunge unul dintre cei mai puternici jucători de pe server.

Gânduri de final

Frecvent Dacii sunt subestimați deși sunt un trib excelent pentru jocul începătorilor sau experților. Defensiva puternică dă posibilitatea jucătorilor noi de a explora și a se extinde, de asemenea oferind posibilitatea unui joc agresiv. Deși au baza unui joc defensiv, Dacii pot fi niște jefuitori de prim rang. Fiecare jucător în parte alege cum să joace. Probabil cel mai important avantaj din a juca cu acest trib este acela că atacurile vor începe să vină spre sfârșitul jocului. Folosește asta în avantajul tău! Construiește cu grijă, ai grijă să fii pregătit de orice și pedepsește-i pe atacatori folosindu-te de trupele tale defensive și de celule. Cu această strategie poți ajunge în vârful clasamentului oricărui server.

 


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu