Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Informații generale Travian: Path to Pandora

Urmând tradiția de a introduce în fiecare an versiuni speciale Travian cu caracteristici noi, versiunea 2018 conține câteva modificări față de versiunea Fire and Sand din anul 2017.

Caracteristicile de bază sunt aceleași pe care le-am avut în versiunea de anul trecut Travian: Fire and Sand, și anume:

 • Harta antică a Europei, cu dimensiunea de 401x401, cu excepția IR, SA, Arabia, COM și TR, care vor avea o hartă mai mare, de 801x801
 • 87 de regiuni ce pot fi cucerite și care produc puncte de victorie
 • Redirecționarea și unirea trupelor
 • Serverul este câștigat prin deținerea celui mai mare număr de puncte de victorie după 200 de zile

 Acestea sunt caracteristicile speciale pentru Travian: Path to Pandora pe care le-am păstrat de anul trecut. Așadar, ce va fi nou în 2018?

Grafică nouă pentru clădiri

Fiecare trib are avea propria sa grafică pentru clădiri:Sistem de cucerire

Pe o rundă de Travian, jucătorii pot juca doar cu un singur cont. Cu toate acestea, dorim ca voi să vedeți toate aceste uimitoare lucrări de artă noi. Așadar, echipa de design a jocului a decis să modifice mecanica de bază a procesului de cucerire și să facă lucrurile mai interesante.

Atunci când cucerești satul unui alt trib în Travian: Path to Pandora, acesta nu va schimba tipul de trib, cu excepția Natarilor (a se vedea mai jos). Să vedem cum funcționează acest lucru cu un exemplu vizual.

După cum poți vedea, dacă ai un cont hun și ai cucerit un sat dacic, și dacă apărătorul a construit o temniță, o vei găsi în acel sat (doar zidurile nu vor rămâne în sat, la fel ca în Travian: Legends). Ce altceva se mai întâmplă?

 • Nu vei putea construi o clădire specifică pentru huni în acest sat, deoarece satul aparține tribului dacic.
 • Vei putea să instruiești trupe dacice, generali și coloniști.
 • Dacă trimiți coloniștii din acel sat pentru a fonda unul nou, atunci noul sat va fi, de asemenea, dacic.
 • Dacă trimiți generalul din acel sat pentru a cuceri un alt sat, satul cucerit nu își va schimba tribul.
 • Dacă trimiți generalul din acel sat pentru a cuceri un sat natar, satul cucerit va deveni sat dacic.

Ce se întâmplă cu eroul?

 • Eroul tău va aparține întotdeauna tribului contului, așa că, în acest caz, el va fi întotdeauna un erou hun.
 • Dacă trimiți eroul în satul dacic pe care l-ai cucerit și acest sat devine noul său sat de baștină, bonusul eroului tău va afecta trupele dacice atunci când le va însoți în apărare, în raiduri sau atacuri. În plus, dacă eroul poartă obiecte dacice, acestea vor afecta și trupele.
 • În cazul în care satul de baștină al eroului hun este un sat dacic, acesta va putea găsi trupe dacice atunci când va fi trimis în aventuri.
 • Deoarece eroul aparține contului hun și va fi întotdeauna un erou hun, el va găsi în aventuri numai arme de hun.

Ce se întâmplă cu trupele?

 • Trupele din triburi diferite care aparțin aceluiași cont NU pot fi unite.

Sistemul confederației

În Travian: Path to Pandora vom schimba modul în care funcționează confederațiile. Veți putea avea o confederație formată din maxim patru alianțe și aceste alianțe trebuie să fie conectate între ele.

Ce înseamnă acest lucru?

 • Alianța A și Alianța B pot crea o confederație; una dintre ele va trimite cererea, iar cealaltă o va accepta. Acest lucru funcționează la fel ca în Travian: Legends.
 • În acest moment, Alianța A dorește să aibă și Alianța C în confederație; cererea de confederație trebuie să fie trimisă atât de Alianța A, cât și de Alianța B, și numai atunci Alianța C va putea accepta cererea.

Ce altceva se modifică?

 • Cu noul sistem, poți trimite resurse și trupe doar către satele, alianța sau confederația proprie.
 • Ofertele publice de la târg încă sunt disponibile pentru toată lumea, cu excepția cazului în care selectezi opțiunea „propria alianță”. În acest caz, oferta va rămâne disponibilă doar pentru membrii alianței.

Statistici

În Travian: Path to Pandora vom elimina statisticile „Plus” și le vom înlocui cu un nou sistem care oferă jucătorilor mai multe informații. Acest sistem va fi gratuit și disponibil în contul fiecărui jucător.

Pe pagina de statistici vei găsi o nouă filă cu multe informații, numită „General”, care sperăm că te va ajuta să îți gestionezi mai bine contul. Aceste informații sunt disponibile numai pentru persoanele care au acces la cont, inclusiv pentru înlocuitori.

Ce vei putea vedea acolo? Multe lucruri. Mai jos sunt oferite câteva detalii, dar nu vom publica toate informațiile, pentru a nu-ți strica surpriza:

 • Progresul lumii de joc – oferă unele informații despre lumea de joc, inclusiv ziua serverului, conturile activate în lumea de joc și distribuția triburilor
 • Clasament de resurse – oferă detalii despre raiduri, comerț și producție în comparație cu propria alianță și cu întreaga lume de joc
 • Clasament pentru puterea satului – oferă detalii atât despre apărare, cât și despre atac, în comparație cu propria alianță și cu întreaga lume de joc
 • Clasament pentru punctele de cultură – oferă valorile tale zilnice, în comparație cu propria alianță și cu întreaga lume de joc

Modificări de echilibrare

În Travian: Path to Pandora, poți folosi câte o operă de artă la fiecare 24 de ore (la fel ca găleata de apă).

În Travian: Path to Pandora, stindardul trebuie să fie modificat pentru a putea funcționa și în confederație.

Costul de construcție pentru Centrul de irigații al egiptenilor a fost ridicat considerabil pentru a îmbunătăți echilibrul jocului (a se vedea detalii în tabelul de mai jos)

Bonusurile alianței

Pentru a face bonusurile alianței mai folositoare și pentru a motiva jucătorii să doneze, am modificat bonusul pentru Filosofie și cel pentru Comerț și am scăzut costul pentru primele 4 niveluri.

 • Bonusul producției pentru punctele de cultură a fost crescut de la 2% la 4% pe nivel.
  Capacitatea de transport a
 • negustorului a fost ridicată de la 20% la 30% pe nivel.
Iată modificările ce țin de cost pe nivel:
 • Resursele necesare pentru nivelul 1 au scăzut la 1.200.000
 • Resursele necesare pentru nivelul 2 au scăzut la 5.600.000
 • Resursele necesare pentru nivelul 3 au scăzut la 17.100.000
 • Resursele necesare pentru nivelul 4 au scăzut la 51.200.000
 • Resursele necesare pentru nivelul 5 rămân aceleași (153.600.000)
Mai jos aveți un tabel cu diferențele între serverele obișnuite Travian: Legends și cele Travian: Path to Pandora:
  Travian: Legends Travian: Path to PandoraGeneral
Hartă Întinsă 801 x 801 Europa 401 x 401
Regiuni controlate Fără regiuni 87 regiuni ce pot fi cucerite
Puncte de victorie Nu O alianță are > 50% control teritorial și cronometrul pentru statusul „regiune securizată” s-a oprit deja. Membrii alianței pot folosi puterea artefactului, iar alianța acumulează puncte de victorie. Punctele de victorie câștigate în fiecare zi de alianța ta pot fi verificate în perspectiva regională
Triburi 3 (Daci, Barbari, Romani) 5 (Daci, Barbari, Romani, Egipteni, Huni)
Clădiri ale tribului Clădirile arată la fel pentru toate triburile Fiecare trib are clădiri cu aspect diferit
ML Da Nu
Unire trupe Nu Da
Redirecționare trupe Nu Da
Rute de comerţ Poți crea rute de comerț între satele proprii, către satul cu ML din propria alianță/confederație și către satele cu artefacte din propria alianță/confederație. Poți crea rute de comerț către satele proprii
Oficiul de comerț Normal Efect dublat
Arenă Normal Efect dublat
Sloturi de construcție Conturile romane au un slot adițional de construcție Satele romane au un slot adițional de construcție
Capacitatea beciului și a negustorului Pentru fiecare cont, capacitatea beciului și a negustorului depinde de tribul contului. Pentru fiecare sat, capacitatea beciului și a negustorului depinde de tribul satului.
Sfârșit server Serverul se încheie atunci când o ML deținută de un jucător sau de Natari a atins nivelul 100 Serverul se încheie după 200 de zile.
Statistici Sunt disponibile statisticile „Plus” și generale Statisticile „Plus” și generale au fost eliminate. În schimb, există o pagină nouă de statistici pentru jucători (vezi postarea de mai sus).


Artefacte
Nume Artefacte Puteri antice
Disponibilitate Clădiri mai puternice, Trupe mai rapide, Spioni mai buni, Consum de hrană redus, Instruire mai rapidă, Hambare și Grânare extinse, Beci mai mare și țintă aleatoare, Păcălici, Planuri ML Clădiri mai puternice, Trupe mai rapide, Spioni mai buni, Consum de hrană redus, Instruire mai rapidă, Hambare și Grânare extinse, Beci mai mare și țintă aleatoare
Cucerire Un artefact poate fi cucerit prin distrugerea trezoreriei într-un atac cu eroul atunci când deții o trezorerie destul de mare în satul tău. Odată ce își asigură o regiune, alianța ta obține accesul la puterea antică, ce poate fi activată într-un sat cu o trezorerie suficient de mare.
Activare Se activează automat la 24 de ore după ce a fost cucerit. Trebuie să fie activată manual la fiecare 24 de ore; aceeași putere antică poate fi activată o dată pentru fiecare membru al alianței.
Durata puterii Este activ permanent. Trebuie să fie activată manual la fiecare 24 de ore; aceeași putere antică poate fi activată o dată pentru fiecare membru al alianței.
Restricții pentru puteri Poți captura maximum 3 artefacte, dintre care numai 1 poate fi unic sau poate avea un efect la nivel de cont. Poți avea mai mult de 3 artefacte pe contul tău. Artefactele trebuie să fie cucerite prin cucerirea întregului sat care le deține.

Doar cele mai vechi 3 artefacte sunt active, dintre care numai 1 poate fi unic sau poate avea un efect la nivel de cont. Dacă există 2 artefacte cu efect la nivel de cont printre cele mai vechi 3 artefacte pe care le deții, al 4-lea cel mai vechi va deveni activ.

Excepție pentru auto-cucerire: Poți muta artefactele între propriile sate cu ajutorul eroului, chiar dacă ai deja 3 sau mai multe artefacte.
În timp ce în Travian: Legends, artefactul este întotdeauna activ pentru satul sau contul propriu, puterile antice din Travian: Path to Pandora trebuie să fie activate manual. Acestea pot fi activate de îndată ce alianța unui jucător a obținut >50% control teritorial și a deținut teritoriul timp de 24 de ore. Pentru a activa o putere antică, un membru al alianței are nevoie doar de o trezorerie la nivelul 10 pentru puteri antice cu efect asupra satului, sau de o trezorerie la nivelul 20 pentru puteri antice cu efect asupra contului.

Există bineînțeles și câteva restricții: pentru fiecare sat poate fi activată doar o singură putere antică și pentru fiecare cont poate fi activată doar o singură putere antică la nivel de cont. Astfel, un total de două puteri antice poate avea un efect asupra unui sat.Cucerire
Sate: Atunci când cucerești un sat care aparține unui alt trib, satul respectiv se va schimba și va aparține tribului contului tău. Toate clădirile specifice tribului vor dispărea. Atunci când cucerești un sat care aparține contului unui alt trib, satul rămâne cu acel trib. Clădirile specifice tribului vor fi păstrate, dacă nu sunt distruse în timp ce sunt cucerite. Contul tău va rămâne cu tribul pe care l-ai ales la înregistrare.
Satele natare Atunci când cucerești un sat Natar, satul va aparține contului tău cu tribul său respectiv. Atunci când cucerești un sat Natar, satul va aparține tribului din satul administratorului (căpetenie/general/senator/nomarch/logades).


Fondare
Unde Fără restricții Poți fonda sate numai în regiunile învecinate cu o regiune ce are mai mult de 4.000 populație. Există câteva regiuni în care poți fonda sate mereu (regiunile de start din centru)
Sat La fondarea unui nou sat, satul creat aparține tribului contului. La fondarea unui nou sat, satul creat aparține tribului coloniștilor.


Aventuri și obiecte erou
Obiecte erou Purtarea obiectelor de la alte triburi nu îți îmbunătățește unitățile. Folosirea obiectelor altor triburi îți va îmbunătăți valorile unităților din acel trib în satul actual.
Obiecte în aventuri Eroul tău poate găsi doar obiecte ale tribului contului. Eroul tău poate găsi doar obiecte ale tribului contului.
Trupe în aventuri Eroul tău poate găsi doar trupe ale tribului contului. Eroul tău poate găsi trupe care aparțin tribului din care a început aventura.
Stindard Stindardul afectează deplasarea trupelor între membrii alianței. Stindardul afectează deplasarea trupelor între membrii confederației.


Modificări de echilibrare
Opere de artă Poți folosi opere de artă fără restricții de timp. Poți folosi o operă de artă la fiecare 24 de ore (la fel ca găleata de apă).
Centru de irigații Nu există, din moment ce nu există egipteni. A se vedea modificările în postarea de mai sus.
Bonusurile alianței Fără modificări A se vedea modificările în postarea de mai sus.


Confederaţie
Mărime Fiecare alianță poate aparține unui maxim de 3 confederații diferite. Fiecare alianță poate aparține unei confederații care cuprinde maximum 4 alianțe (a se vedea detaliile în postarea de mai sus).
Intăriri Jucătorii pot apăra oricare sat. Jucătorii pot apăra satele proprii, ale alianței sau ale alianțelor care aparțin aceleiași confederații.
Trimiterea resurselor Jucătorii pot trimite resurse către orice alt jucător. Jucătorii pot trimite resurse satelor proprii, ale alianței sau ale alianțelor care aparțin aceleiași confederații. Ofertele la târg nu sunt afectate de această restricție.

Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu