Travian Answers

Să începem cu întrebare ta

Caută răspunzând la întrebări

Cum să găsești un răspuns: alege o categorie, apoi subcategorii pînă vei găsi un răspuns. In cazul în care nu vei reuși să găsești un răspuns, la final vei putea să ne contactezi.

Am o întrebare despre...

Să detaliem:

Caută în sitemap

Preferi să cauți prin sitemap cum poate ești obișnuit de la alte site-uri. Nicio problema, poți folosi sitemap pentru a găsi un răspuns.

Minunea Lumii

Wonder of the World

 Cerințe: sat cu Minunea Lumii (cucerit de la Natari)

Ce este Minunea Lumii?

Minunea Lumii (cunoscută uzual sub denumirea de "WW") este chiar atât de magnifică precum sună. Această "clădire" este construită în scopul câştigării unui server. Fiecare nivel al Minunii Lumii costă mii, zeci sau sute de mii de resurse (chiar milioane nivelele finale). Pentru timpi de construcţie şi alte specificaţii, te rugăm să accesezi link-urile din josul paginii. Precum se poate observa din tabele, Minunea Lumii nu poate fi construită şi în nici într-un caz apărată de un singur jucător. De obicei, mai multe alianţe creează pacte de aliere, numite confederaţii, prin care reuşesc să strângă resursele şi defensiva necesară unei curse  pentru câştigarea serverului.

 

Satele Natare cu Minunea Lumii

În versiunea T4, Natarii sunt prezenţi în joc încă de la început. Ei vor ocupa din start 8 sate în afara zonei gri (cu 50% mai multe trupe defensive în aceste sate) și 6 sate în porţiunea de hartă de la centru încadrată în gri. Dar Natarii îşi pot extinde imperiul. De notat este faptul că satele jucătorilor ce au şters contul / satul vor fi convertite în sate Natare, pentru a ocupa teritorii şi în afara zonei gri. Cu toate acestea, dintre toate satele, doar 14  din ele au în posesie o astfel de Minune a Lumii. Capitala natară este localizată în centru, la coordonatele 0|0. Oricare dintre aceste sate natare pot fi cucerite şi, mai apoi, folosite pentru dezvoltarea infrastructurii şi a Minunii Lumii în sine cu scopul câştigării serverului.

 

Informații adiționale despre satele cu Minunea Lumii

Niciunul dintre satele natare cu Minunea Lumii nu are zid sau vilă/palat. Acest fapt este extrem de important a fi notat dacă planifici cucerirea unui sat Natar. Timp preţios şi resurse pot fi pierdute, dacă sunt trimise catapulte ce au ca ţintă vila/palatul.

Aurul nu poate fi folosit în aceste sate sub nici o formă. Fără NPC, fără construcţii instante. Cu toate acestea, două nivele ale Minunii Lumii pot fi puse în coadă în orice moment.

De asemenea, Minunea Lumii poate fi numită când atinge nivel 1. Au existat de-a lungul istoriei, nume epice, de renume, dar şi unele fără nici cea mai mică sursă de inspiraţie, deci alege în mod înţelept. Numele nu mai poate fi modificat de îndată ce Minunea Lumii atinge nivel 11.


Minunea Lumii nu produce puncte de cultură. Prin urmare dacă un jucător cucereşte un sat natar, acel sat nu va produce deloc Puncte de cultură indiferent de construcţiile ridicate.

Timpii de construcţie sunt înjumătăţiţi în satele natare.

După ce sunt lansate Planurile de construcție, trupele din satele cu Minunea Lumii vor consuma doar 50% hrană.

 

Satele natare cu Planuri de Construcţie (Oazele natare)

The construction plans are spawned somewhere in the close vicinity of those coordinates:

 

Cadran

Coordinate

Nord Vest

(-18|30)

(-35|4)

(-45|37)

Sud Vest

(-26|-25)

(-10|-57)

(-55| -20)

Nord Est 

(33|12)

(12|33)

(10|56)

(55|20)

Sud Est

(30|-20)

(4|-35)

(44|-37)

 *Notă* Dacă locurile sunt ocupate, atunci planurile vor apărea în cel mai apropiat loc față de coordonatele menționate. De asemenea, planurile sunt așezate în oglindă.

 De exemplu: Dacă planul din NV -35|4 este blocat de un sat care a fost fondat acolo, atunci planul s-ar putea muta la -35|6 și atunci planul opus SE 4|-35 s-ar muta și el la 6|-35 pentru a realiza asemănarea.

De asemenea, este posibil ca planurile să se mute la o distanță semnificativă față de poziția anunțată aici, mai ales pe serverele care au foarte mulți jucători.

Satele natare cu planuri de construcţie, cunoscute ca şi oaze natare, sunt sate ce deţin Planurile de construcţie ale Minunii Lumii. Aceste sate (sunt sate, nu oaze) vor apărea la aproximativ 240 zile de la începutul serverului. Satele cu Planurile de Construcţie vor apărea în mod aleator, dar fiecare cadran va primi un număr minim de astfel de sate pentru a oferi condiţii echitabile tuturor jucătorilor.
Planurile de construcţie pot fi cucerite în mod identifc artefactelor direct de la Natari sau mai târziu de la alți jucători.
Un anunţ global va fi făcut în momentul apariţiei planurilor Natare pe server, mesaj ce va fi vizibil o singură dată jucătorului odată ce se loghează pe cont.

De ce sunt Planurile de construcție IMPORTANTE

Planurile de construcție a Minunii Lumii (ML) sunt extrem de importante. Pentru a începe construirea unei ML, jucătorul care deține satul ML trebuie mai întâi să aibă un plan de construcție al ML. Un singur plan de construcție îi va permite proprietarului unui sat ML să construiască ML de la nivelul 0 până la nivelul 49. Cu toate acestea, pentru ca jucătorul să poată construi ML dincolo de nivelul 49 și până la nivelul 100, un alt jucător din cadrul aceleiași alianțe (în care se află deținătorului ML) trebuie să dețină un al doilea plan de construcție a Minunii Lumii. Jucător care deține al doilea plan de construcție poate fi oricare alt membru al aceleiași alianțe.

Nu va funcționa după nivelul 49 dacă numai constructorul are două planuri, acestea fiind considerate un singur plan, deoarece deținute de același cont.

Planurile trebuie să fie artefacte active pentru a putea fi utilizate ca plan de construcție. Cât timp planurile sunt inactive, nu se va putea construi.

Consumul de hrană este redus la jumătate după lansarea planurilor de construcție. În cazul în care există un artefact de hrană cu efect de cont, consumul de 50% va fi din nou redus.
Exemplu pentru artefactul unic: 0.5 * 0.5 = 0.25 consum din valoarea originală.

 

Cum să obţii un plan de construcţie de la Natari SAU de la un alt jucător ce deţine deja unul

Pentru a ”fura” un plan de construcţie dintr-un sat natar sau de la un alt jucător, trebuie urmaţi paşii de mai jos:

  • 1. Atacatorul trebuie să deţină o trezorerie nivel 10 în satul din care atacă.
  • 2. Trezoreria ce conţine planul de construcţie (fie al Natarilor, fie al unui alt jucător) trebuie să fie distrusă (prin catapultare) pentru a cuceri planul.
  • 3. Un erou trebuie să însoţească atacul, iar acesta trebuie să fie încheiat cu succes. Doar un erou poate căra planul de construcţie necesar Minunii Lumii.

Aceste lucruri pot fi realizate oricând și în orice ordine logică. O persoană poate distruge defensiva satului, o a doua persoană poate distruge trezoreria și o a treia persoană poate trimite eroul de pe un sat cu trezorerie nivel 10 pentru a cuceri planul de construcție. Sau, o singură persoană poate face toate aceste lucruri.

 

Serverul se va încheia în momentul în care unul din aceste evenimente are loc, oricare ar fi primul

  • Un jucător construiește o Minune a Lumii nivel 100.
  • Natarii, care încep să construiască propria lor Minune a Lumii după o anumită perioadă de la începerea serverului, ridică o Minune a Lumii la nivelul 100. După atingerea nivelului 75, este nevoie de fiecare războinic Natarian, astfel încât Minunile competitoare ale jucătorilor nu vor mai fi atacate.

 

Pentru tabelul complet al timpilor de construcţie, click acest link pentru serverele 1x şi acest link pentru serverele 3x speed.


Este satisfăcător răspunsul primit?

Da   Neutru   Nu